Wiem że to i tak za mało, żeby niektórzy zrozumieli tę delikatną różnicę, ale warto spróbować.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:49
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
@up: to, że "bynajmniej" łączy się tylko z partykułą "nie" nie sprawia, że pasowałoby do drugiego obrazka. Dlaczego? Ponieważ wzmocnienie przeczenia nie jest w tym wypadku uzasadnione.
jebani analfabeci
ja wiem, ze mozna byc zjebem i udawac, ze ma sie bogate slownictwo i uzywac slow, ktore sie nie rozumie, ale zauwazylem jedna rzecz, otoz, kazdy komu zwrocisz uwage, ze bynajmniej to nie znaczy przynajmniej sie wkurwi, bo jest zwykle tak glupi, ze nie potrafi zrozumiec, tego ze ktos moze mu zwracac uwage....
p.s. moja polonistka tak gada... fail
p.s. moja polonistka tak gada... fail
ale to nie znaczy, ze sadistic ma sluzyc do nauki jezyka polskiego. od tego jest szkola.
sadistic jest od nauki : jak rozpoznac laske z penisem z zamknietymi oczami
ale to nie znaczy, ze sadistic ma sluzyc do nauki jezyka polskiego. od tego jest szkola.
buszmen1 napisał/a:
Zomg, sama błąd popełniła. Nie istnieje forma "bynajmniej" sama. Mozna powiedziec jedynie "bynajmniej nie". "Bynajmniej" znaczy "w najmniejszym stopniu"
zomg jak nie wiesz to nie pisz. Istnieje forma samego slowa "bynajmniej" jako odpowiedź na pytanie, a jak nie wierzysz to tu masz tekst ze słownika PWN:
bynajmniej I «partykuła wzmacniająca przeczenie zawarte w wypowiedzi, np. Nie twierdzę bynajmniej, że jest to jedyne rozwiązanie.»
bynajmniej II «wykrzyknik będący przeczącą odpowiedzią na pytanie, np. Czy to wszystko? – Bynajmniej.
hairy_chest napisał/a:
Podobno niektórzy wprawieni w tej dziedzinie dokonują tego za pomocą zmysłu smaku.
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów