18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
No hejka, ostatnio trafiłem na artykuł na temat szwedzkiego superbohatera - Fantomena - który w zazwyczaj walczy z uprzedzeniami oraz broni ucieśnionych. W wypadku najnowszego numeru (#9) na jego celowniku znaleźli się polscy nacjonaliści, którzy blokują paradę LGBT.

Mikael Sol, wydawca komiksu, mówi:

Cytat:

Fantomen zwykle walczy z nazistami i ludźmi ich pokroju. Co do okładki, chcieliśmy, żeby rysunek był mocny i oddawał istotę tej historii. Dobro kontra zło. Sprawiedliwość przeciwko niesprawiedliwości. Klasyczny motyw w „Fantomenie”, ale o wiele bardziej współczesny scenariusz. W tej opowieści polscy nacjonaliści zamierzają zatrzymać Marsz Równości w Warszawie. Fantomen nie może na to pozwolić i interweniuje.

ukryta treść
Szkoda, że w czasie II wojny światowej nie walczyli ze "złem"...

Tak prezentuje się okładka komiksu:

Kadr z komiksu (waży więcej niż 1MB, więc wysyłam link):

gfx.antyradio.pl/var/antyradio/storage/images/media/images/fantomen-9-...

Co o tym sądzicie sadole? Mi się ciśnie na usta

ukryta treść
Czasem marzy mi się, bym mógł w 1605 roku walczyć i bić Szweda...

źródło: antyradio.pl/Film/Duperele/Szwedzki-superbohater-rozgramia-polskich-na...
Zgłoś
Beka_z_Lewaka 2018-05-01, 14:49 7
Czyli jakaś ichniejsza odmiana kapitana Szwecji, który jedyne co potrafi to dawać na dwa baty. Ech quo vadis Suecia ?
Zgłoś
xtz171 2018-05-01, 15:12 6
wpierdol w imię tolerancji
Zgłoś
TB303 2018-05-01, 15:24 21

I tak w tych emiratach czeka ich zagłada.
Zgłoś
El_Macias 2018-05-01, 15:28 1
Przerobić okładkę, gdzie Polski żołnierz dźga bagnetem kapitana Szwecje.
Zgłoś
Budrys2000 2018-05-01, 15:36 1
Jebac pedalow
Zgłoś
TB303 2018-05-01, 15:46 19
Budrys2000 napisał/a:

Jebac pedalow

Ja tam wole jebać kobiety, ale nie mnie Cię oceniać
Zgłoś
krecikprecik 2018-05-01, 15:52 5
Jebać nie jebać, dziwie się że ludzie jeszcze się nad tym spuszczają.
Szwecja co jakiś czas dostaje brutalną odpowiedź na swoje multi-kulti, to jakieś chore morderstwo poprzedzone gwałtem i rytuałem, to Szwedzkie aktywistki będące gwałcone gdy chcą pomóc bezdomnym przybyszom z gorącego wschodu, to spalona flaga Szwecji, i wiele innych jednoznacznych rzeczy na przestrzeni kilku lat.
Jeżeli sami nie potrafią wyciągać wniosków, ba w ogólnie potrafią spojrzeć z innej perspektywy niż skrajnie liberalnej, to po cholerę się angażować w to emocjonalnie? Po co komentować, od tego jest MSZ czy dyplomacja, próba pokazania czy wytłumaczenia polityki odmiennej niż tam wyznawana spotyka się z butą, arogancją, obrażaniem i wyzwiskami typu ciemnogród.

Sami będą się z tego karaskać, ich rdzenni obywatele będą stamtąd spierdalać. A czy to forma polityki obrana przez Polskę okaże się słuszna, tego nie można być pewnym.
Zgłoś
~Velture 2018-05-01, 17:19 42
Wychodzi, że jestem nietolerancyjnym, zaściankowym polskim faszystą

Jakie są moje poglądy polityczne? Pierdolę wszystko co ma i miało związek z AWS, SLD, PSL, UPR oraz partią kobiet.

Powodzenia w dawaniu mi łatki.
Zgłoś
8765tj 2018-05-01, 17:37 3
A końcówka pewnie jak w Asteriksie. Po zwycięstwie bohaterowie zasiądą do uczty przy ognisku, tylko zamiast pieczenia dzika będzie kiszenie ogórków
Zgłoś
S................n 2018-05-01, 19:49 5
A niech se robią komiksy... tyle im zostało
Zgłoś
edek.bajzel 2018-05-01, 22:24 1
żałosny naród alkoholików, ludzi z depresją, opanowany przez jedną rodzinę mającą wtyki w każdej dziedzinie życia i polityki, do tego nakradli nam tyle dzieł sztuki, które obecnie, oficjalnie można nawet u nich w muzeach zobaczyć,
dla mnie to złodzieje i tak zostanie dopóki nie oddadzą tego co ukradli za czasów ,,potopu,,
Zgłoś
janlew 2018-05-02, 5:43 8
Jak sodomici cię denerwują, to zacznij od odrzucenia ich języka. Bo inaczej będziesz musiał żyć w ich świecie.
- Nie LGBT, tylko pederasci co ukradli dzieciom tęczową flagę i gorszą normalnych ludzi.
- Nie "Polscy Naziści", bo nie ma czegoś takiego. Niemiecka socjalistyczna partia robotnicza to Naziści.
- Szwedzi nie walczyli ze złem ani w czasie wojny, ani teraz. No chyba że mòwimy o walce ramię w ramię ze złem.
- Bić Szweda ...nie ma co.l, rewolucja zawsze pożera własne dzieci, czy to francuska, czy bolszewicka, czy ta pierwsza protestancka. Szwedzi są ofiarą tej ostatniej, zabija ona najwolniej, ale zabija. Ich już nie ma.
Zgłoś
100Burned 2018-05-02, 9:27 1
Szwedom już nic nie pomoże.
Zgłoś
Noside 2018-05-02, 9:38 4
Robię kapsułę. Taką puszkę, gdzie wkłada się rzeczy z obecnych czasów i zakopuje gdzieś, żeby za ileś tam lat ktoś mógł ją sobie otworzyć i zobaczyć jakie niedojebanie krążyło po świecie. Dołączam ten materiał wydrukowany w pełnym kolorze i zalaminowany.

Ja, nieosoba niechcąca dwójmyśleć co dzień popełniam myślozbrodnię. Jedynym dwa plus słusznym plusczynem jest użycie nowomowy zamiast staromowy w opisie.
Aktualnie czekam na zatwierdzenie z Miniprawd i dalsze instrukcje od Wielkiego Brata.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów