📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:54
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Widocznie dwa kliny pod koła zwiększają wartość takiego zestawu transportowego o 32%
Miałem telefon a Cat-a skurwiel też sie sam rozładowywał
Operator tej maszyny, plecy mokre. Chuj wie co robić, wyskakiwać czy czekać na rozwój wydarzeń
Cytat:
Widocznie dwa kliny pod koła zwiększają wartość takiego zestawu transportowego o 32%
Tutaj kliny by nie pomogły. Oblodzona droga, na dodatek spory pochył i duży ciężar Cata
No i Rosja To nie mogło się inaczej skończyć
I tak miał fhui szczęścia. Przypuszczam że zahamowane koła samej lawety nie utrzymały go- lód i nachylenie. Zjechał na jej koniec a masa zrobiła swoje i laweta podniosła/odciążyła koniec ciągnika, którego koła też coś trzymały.
Driver19cm napisał/a:
Tutaj kliny by nie pomogły. Oblodzona droga, na dodatek spory pochył i duży ciężar Cata
No i Rosja To nie mogło się inaczej skończyć
To Ty jeszcze klinów nie widziałeś. Oczywiście, żeby pomogły. Przecież kliny niwelują pochył, a te z wypustami idealnie niwelują oblodzoną naczepę. A ciężar nie ma tu decydującego znaczenia.
Z tyłu ma zamocowany na podnośniku hydraulicznym jakiś rodzaj pługa, może do robienia wykopu pod kable lub rury. Widać że w momencie kiedy zestaw zaczyna się zsuwać spuszcza ten pług i dodatkowa opuszcza przedni lemiesz żeby mieć lepszą stabilność. Wygląda że udaje się dzięki temu spowolnić prędkość obsuwania i być może nawet zatrzyma cały zestaw (nie wiadomo bo filmik urwany).
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów