Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@ Magik2501
Widzę, że kolega bardzo oczytany i zapewne liczy że jest "skazany na sukces" po przeczytaniu tych książek więc nie będę się rozpisywać tu jest wszystko co chciałbym Ci przekazać oglądać od 2:20
Napisałem, że przeczytałem 3 książki, a Ty to odbierasz jako chęć zaimponowania czy coś? Smutne
Dlaczego tyle wkładamy w wydobycie? Rezerwy i zabezpieczenie.
Dlaczego nie inne "pierwiastki" tylko złoto? Bo te "inne, rzadsze" są najczęściej albo zbyt kosztowne do wydobycia, albo szybko się utleniają albo są silnie promieniotwórcze.
"Dowód" z długopisem - pudło. Bo niektóre wartości nie są mierzalne, np. wartość przenoszenia posiadania."Dowód" z dolarami - a uczyłeś się Cejrowski o pieniądzach czy pedałowałeś w ławce? Że to tylko środek wymiany w częściowym pokryciu złotem? Jakoś w grach komputerowych też nie mamy namacalnych kredytów ani pieniędzy. ALE KURWA JAKOŚ TA GRA IDZIE I EKONOMIA SIĘ ROZWIJA, ludzie żreją, armie się biją. A "pieniądz" jest jeszcze bardziej wirtualny.
Patrz Cejrowski, jesteś gadającą kupką mięsa a jak przypierdolę Ci w łeb bejsbolem to dostanę za to kilka lat w pace. To się dopiero nazywa ironia, nie? Za jebnięcie mięsa bejsbolem iść siedzieć w pace...
z tymi wywodami, bo połowa nie trzyma się kupy a druga połowa wyssana z palca.
muszę przyznać że jest w tym trochę racji
Bo jesteś niedouczoną tępą dzidą nie znającą choćby podstaw ekonomii i prawideł gospodarczych świata, Twoja wiedza o gospodarce opiera się na tym co powie Ci Twój tato albo co usłyszysz w telewizorni. Idź być debilem gdzie indziej.
a i zapomniał bym.... Cejrowski na prezydenta - dożywotnio
Dlaczego jest takie drogie? Bo jest go mało, uzysk jest niewielki, pełni ważną rolę (pokrycia pieniądza) i jest surowcem szlachetnym.
Dlaczego tyle wkładamy w wydobycie? Rezerwy i zabezpieczenie.
Dlaczego nie inne "pierwiastki" tylko złoto? Bo te "inne, rzadsze" są najczęściej albo zbyt kosztowne do wydobycia, albo szybko się utleniają albo są silnie promieniotwórcze.
"Dowód" z długopisem - pudło. Bo niektóre wartości nie są mierzalne, np. wartość przenoszenia posiadania."Dowód" z dolarami - a uczyłeś się Cejrowski o pieniądzach czy pedałowałeś w ławce? Że to tylko środek wymiany w częściowym pokryciu złotem? Jakoś w grach komputerowych też nie mamy namacalnych kredytów ani pieniędzy. ALE KURWA JAKOŚ TA GRA IDZIE I EKONOMIA SIĘ ROZWIJA, ludzie żreją, armie się biją. A "pieniądz" jest jeszcze bardziej wirtualny.
Patrz Cejrowski, jesteś gadającą kupką mięsa a jak przypierdolę Ci w łeb bejsbolem to dostanę za to kilka lat w pace. To się dopiero nazywa ironia, nie? Za jebnięcie mięsa bejsbolem iść siedzieć w pace...
z tymi wywodami, bo połowa nie trzyma się kupy a druga połowa wyssana z palca.
Bo jesteś niedouczoną tępą dzidą nie znającą choćby podstaw ekonomii i prawideł gospodarczych świata, Twoja wiedza o gospodarce opiera się na tym co powie Ci Twój tato albo co usłyszysz w telewizorni. Idź być debilem gdzie indziej.
Pisze się "w telewizji" nie "w telewizorni"
Pieniądz jest tylko po to żeby nie trzeba było do Biedronki czy Reala z kozą i 5 kurami biegać.
Co do pieniądza to dobry film na yt jest o bankach centralnych, religii i czymś tam jeszcze, który pokazuje 3 największe kłamstwa otumaniające ludzkość.
A długopis ma wartość miliona jedynie dla skończonych idiotów, którzy z braku laku ubóstwiają jakiś matołków.
pełni ważną rolę (pokrycia pieniądza)
Ty chyba jestes mentalnie z 50 lat do tylu. Nie wiem skad sie urwales ale te twoje wywody sa przesmieszne
Ty chyba jestes mentalnie z 50 lat do tylu.
Inaczej - złoto jest psychologicznym gwarantem stabilności pieniądza. Pasuje?
wykop.pl/ramka/532401/dlaczego-akurat-zloto/
co nie zmienia faktu ze to z psychologia to 100% prawdy.
tak samo jak noszenie drogich ubran czy uzywanie drogich perfum.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów