📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Przecież ta zabawka jest starsza od internetu.
Przecież ta zabawka jest starsza od internetu.
To jest nawet starsze od telewizji, a może i telefonu.
Jak rząd tak robi to się nazywa dodrukowanie waluty i wszystko ok, a jak spróbujesz w domu to zaraz paragraf i minimum 5 lat dawania dupy w pierdlu...
Taki chuj.
Niech zbawia ci Niebiosa
Od biesów duszę! - Wziąwszy kuszę,
Zabiłem albatrosa.
Popraw link bo jakieś głupoty wyskakują , a tu macie drodzy Sadole za 7 baksów zabawkę. https://www.amazon.com/Rock-Ridge-Magic-Money-Maker/dp/B00770PPPG
vulkodlak napisał/a:
Jak rząd tak robi to się nazywa dodrukowanie waluty i wszystko ok, a jak spróbujesz w domu to zaraz paragraf i minimum 5 lat dawania dupy w pierdlu...
Akurat fizyczne pieniądze ktoś musi stworzyć/emitować.
Problem polega na tym, że banki produkują wirtualne/elektroniczne pieniądze bez pokrycia i na to paragrafu raczej długo jeszcze nie będzie niestety.
"Najbardziej spodobała mi się maszyna do robienia pieniędzy. Model opracowali studenci moskiewskiej Wyższej Szkoły Technicznej i sprzedali Gruzinom za 10.000 rubli: potrzebujemy prawdziwej forsy, a taką maszynę możemy sobie zrobić jeszcze jedną. Pokazali, gdzie nalewać farbę, spirytus, jak wkładać papier. Zakręcili korbą – wylatują wspaniałe, szeleszczące dziesięciorublówki. Żaden ekspert nie był ich w stanie odróżnić od prawdziwych banknotów. Studenci uprzedzili nabywców: nie przeginajcie pały, chciwość gubi frajerów! Nie przegrzewajcie urządzenia, bo filigrany mogą stracić kontrast. Gruzini spakowali manatki, wzięli aparat – i do Gruzji. Siedzą wieczorami, drukują pieniążki. Raptem maszyna się zacięła. Trzeba było wciągnąć do szajki mechanika. Przyszedł, zdjął wieko – i tylko gwizdnął. Zrobili was w konia, powiada. Ta maszyna nie drukuje fałszywych pieniędzy. W środku było sto prawdziwych banknotów. Przekręcisz korbkę wylatuje nowiutka dycha. Ale już się skończyły. Koniec, szlus, nic już więcej nie wyskoczy. Gruzini na milicję. Studentów złapano – i po trzy lata za oszustwo. Gruzinom – po dziesięć. Za zamiar i próbę robienia fałszywych pieniędzy. Słusznie: studenci oszukali tylko Gruzinów, a Gruzini chcieli oszukiwać nasze robotniczo-chłopskie państwo. "
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów