📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
43 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
🔥
Składanka traktorów zagłady i maszyn rolniczych
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@up
Prędzej straż miejska bo oni to są obsrane pizdy do łobuzów i kozaki tylko do normalnych ludzi.
Prędzej straż miejska bo oni to są obsrane pizdy do łobuzów i kozaki tylko do normalnych ludzi.
I bardzo dobrze. Chodzą ludzie na jakieś sztuki walki, uczą się technik obrony przed nożem, które najczęściej w prawdziwym starciu okazują się nieskuteczne.
Dobry trener powie - nie daj się wciągnąć w bójkę uliczną. A jak już musisz, to spierdalaj jak zobaczysz nóż.
Dobry trener powie - nie daj się wciągnąć w bójkę uliczną. A jak już musisz, to spierdalaj jak zobaczysz nóż.
Walka na noże wygląda fajnie tylko na walkach pokazowych i na filmach jak kolo atakuje powoutku i zawsze takimi ruchami które łatwo zablokować i odeprzeć np znad głowy albo szerokim zamachem a ewentualne rany od noża dla Rambo czy innego Terminatora znaczą tyle co nic, w realu zanim zdążysz pomyśleć "o kurwa, on ma nóż!" już dotaniesz trzy szybkie ciosy szpicem w okolice brzucha i umierasz w ciagu kilku minut od krwotoku po jakiejś przeciętej aorcie, na ulicy nie ma miejsca na akcje w stylu Rambo a za honor i próbowanie nie ma dodatkowych punktów - one są tylko za PRZEŻYCIE. Więc jak widzicie nóż - nie udawajcie bohatera tylko spierdalajcie!
Znajomy(Nie najbystrzejszy, nie uznający ucieczki lub chociaż własnego gazu/teleskopa bo niehonorowo itp) kiedyś z, jak twierdził dobroci serca wmieszał się w walkę między jakimiś 2 w nocy. Rzeczywiście, na chwilę położył tego "aktywnego" i było dobrze. Chciał sięgnąć po telefon i z zaskoczeniem namacał plamę. Miał fart bo składak poszedł między żebrem a śledzioną, i również podobnym fartem nie naruszył otrzewnej z siecią. Naturalnie, gdy tak klęczał i się dziwił, tamten zdążył się pozbierać i tyle go widzieli. Gdyby ktoś chciał mnie zjechać że własny sprzęt jest be, niby powoduje eskalację, względnie wyskoczy z lewicową doktryną głoszącą iż uzbrojenie= chęć użycia, powiem krótko. Sam gierojem nie jestem. Jak robi się nieciekawie próbuję załagodzić lub zwiać, tylko jest jedno ale. Nie zawsze będziecie sami. Czy ktokolwiek w podobnej sytuacji zbiegł, zostawiając za sobą np. żonę, dziecko czy kogoś nie zdolnego do starcia? Jak mniemam niekoniecznie. Zresztą wszystko trzeba wypośrodkować, zamiast uczyć się algorytmów. Brawura i niepotrzebne błyskanie sprzętem jest głupotą, jednak lepiej mieć rezerwowe rozwiązanie.
@up
Mój znajomy kiedyś brał udział w walce z nożownikiem. Też w nocy.
Trenował krav magę ok 10 lat. Wpierdolił typowi a tamten uciekł.
Wracając metrem dopiero mu pasażerowie powiedzieli, że przecieka.
Tak to nic nie czuł bo adrenalina. Fartem kurwa ominęło mu nerkę.
Mówił mi, że zupełnie nic nie czuł i nie wiedział o tym póki mu nie powiedzieli, że mu krew cieknie...
No a ile było sytuacji u nas jak ćpuny ze strzykawą wyskakiwały na kogoś i grozili, że wstrzykną mu krew z hiv itp.?
Bić się można kurwa z jakimś sebą na gołe łapy ale jak ktoś ma narzędzia to szkoda życia i zdrowia bo to nie sparing tylko ulica bez zasad.
Mój znajomy kiedyś brał udział w walce z nożownikiem. Też w nocy.
Trenował krav magę ok 10 lat. Wpierdolił typowi a tamten uciekł.
Wracając metrem dopiero mu pasażerowie powiedzieli, że przecieka.
Tak to nic nie czuł bo adrenalina. Fartem kurwa ominęło mu nerkę.
Mówił mi, że zupełnie nic nie czuł i nie wiedział o tym póki mu nie powiedzieli, że mu krew cieknie...
No a ile było sytuacji u nas jak ćpuny ze strzykawą wyskakiwały na kogoś i grozili, że wstrzykną mu krew z hiv itp.?
Bić się można kurwa z jakimś sebą na gołe łapy ale jak ktoś ma narzędzia to szkoda życia i zdrowia bo to nie sparing tylko ulica bez zasad.
dlatego warto nosić baton przy dupie dla obrony bo zawsze można spróbować przyjebać po łapach czy coś.
@up adrenalina to fazka bo raz zażyło mi się przedziurawić nogę nożem (głęboko). zatamowałem, do szpitala nie pojechałem bo po chuj mi czekać 5h na parę szwów i godzinę później już u kumpla zostałem zapytany chwilę po zdjęciu butów: "ty a co ci z nogą" ogólnie upierdoliłem mi cały przedpokój. zatamowałem, zmyłem krew, założyłem prowizoryczny opatrunek i...i się najebałem bo bez celu do niego nie lazłem ot cała historia, fajnie było
@up adrenalina to fazka bo raz zażyło mi się przedziurawić nogę nożem (głęboko). zatamowałem, do szpitala nie pojechałem bo po chuj mi czekać 5h na parę szwów i godzinę później już u kumpla zostałem zapytany chwilę po zdjęciu butów: "ty a co ci z nogą" ogólnie upierdoliłem mi cały przedpokój. zatamowałem, zmyłem krew, założyłem prowizoryczny opatrunek i...i się najebałem bo bez celu do niego nie lazłem ot cała historia, fajnie było
Pierwsza zada walki na noże brzmi: NIE WDAWAJ SIĘ W WALKĘ NA NOŻE!!!
Jak koleś wyciąga nóż, to jedyna szansa w tym, że jest najebany i łapie lagi. Inaczej postawienie się gołymi pięściami to dobry sposób żeby zabić się w nieciekawy sposób. Jak gość ledwo stoi na nogach i sięga po nóż, łapiemy go za nadgarstek tej dłoni w której trzyma swój mieczyk i wszystko pod kontrolą. Ale postawić się trzeźwemu to chyba trzeba być pierdolonym Neo i robić uniki gibając się jak pierdolony rezus.
Ja uważam że trzeba chodzić w przeszywanicy i kolczudze i wtedy ci nic nie będzie.
@up
A ja uważam, że kolczuga przed dźgnięciem cię średnio ochroni. Chociaż na pewno odbierze sporo energii (zwłaszcza porządna nito-sztanca), a przeszywka sprawi, że nóż się płycej wbije. Ale pełnej ochrony nie gwarantuje.
A ja uważam, że kolczuga przed dźgnięciem cię średnio ochroni. Chociaż na pewno odbierze sporo energii (zwłaszcza porządna nito-sztanca), a przeszywka sprawi, że nóż się płycej wbije. Ale pełnej ochrony nie gwarantuje.
Przed dźgnięciem nie bardzo ale cięcia znosi świetnie, gorzej dostać obuchem.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów