📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
44 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
tommitmx, chloroform był kiedyś skłądnikiem narkozy, lecz podany w nadmiarze utleniał się do fosgenu i powodował że pacjent sie nie wybudzał. Dlatego został wycofany.
Fosgen był stosowany jako gaz bojowy w 1 WŚ
Fosgen był stosowany jako gaz bojowy w 1 WŚ
to wiem że nim usypiali, zastanawailo mnie co sie moze zlego stac po jego astosowaniu
tommitmx napisał/a:
to wiem że nim usypiali, zastanawailo mnie co sie moze zlego stac po jego astosowaniu
Stężenie 0,1 g fosgenu w 1 m³ powietrza powoduje nagły zgon, stąd niegdyś (I wojna światowa) był wykorzystywany jako gaz bojowy na polu walki, stanowiąc przyczynę ok. 80% zgonów spowodowanych przez gazy bojowe.
Tak podaje wiki
A inne źródła mówią
Silna doustna toksyczność
LD50 (szczur) 1,600 mg/kg źródło: literatura
Silna toksyczność inhalacji
LC50 (szczur) 52 mg/1 źródło: literatura
Podrażnienie skóry
silne podrażnienie królik źródło: literatura
Produkt ma działanie odtłuszczające na skórę.
Podrażnienie oczu
podrażnienie królik źródło: literatura
tommitmx napisał/a:
chloroformem można tak bez problemu uśpić?? gdzie go dostane
sprawdź w szafce rodziców
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów