Snowboarder postanowił niechcący wywołać lawinę, która prawie by go pochłonęła podczas zjazdu w dół stoku jednak miał Black Diamond Halo 28 JetForce Avalanche Airbag Pack co go uratowało przed wchłonięciem w masy śniegu.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
To nie ma prawa działać. Koleś sobie pojechał po lawinie bo był na jej szczycie ale jakby był w połowie górki i lawina go dopadła to jeszcze gorzej będzie go wydostać już nie mówiąc o tym, że sam się nie wygrzebie. Kretyński pomysł.
Jestem ekspertem.
Jestem ekspertem.
krz2 napisał/a:
To nie ma prawa działać. Koleś sobie pojechał po lawinie bo był na jej szczycie ale jakby był w połowie górki i lawina go dopadła to jeszcze gorzej będzie go wydostać już nie mówiąc o tym, że sam się nie wygrzebie. Kretyński pomysł.
Jestem ekspertem.
Prawdopodobnie sprzet nie ma wywalic cie na gore lawiny ,tylko zrobic jak najwiecej miejsca pod sniegiem dla zasypanego a tym samym nie dopuscic by sie udusil i zwiekszyc jego szanse na przezycie...nie jestem ekspertem
meloox napisał/a:
Prawdopodobnie sprzet nie ma wywalic cie na gore lawiny ,tylko zrobic jak najwiecej miejsca pod sniegiem dla zasypanego a tym samym nie dopuscic by sie udusil i zwiekszyc jego szanse na przezycie...nie jestem ekspertem
Plecak ma wynieść na górę lawiny. Jestem po szkoleniu lawinowym, a tutaj pierwszy z brzegu sklep ze sprzętem:
ceneria.pl/Lawina_sniezna_z_jakim_sprzetem_mozna_przezyc,7260,444,0,1,...
Lawina ma właściwości gęstej cieczy, więc tak jak wyżej, taki plecak wynosi cię na powierzchnię.
vartal -> to zależy na ile wyceniasz swoje życie
Kupując kurtkę za 500$, buty za 400$, deskę za 800$, a do tego rękawice, gogle, kask, ochraniacze, odzież termiczną, można stwierdzić, że taki plecak, to trochę jak dobre zimówki w aucie - to akurat nie jest rzecz, na której warto oszczędzać.
Kupując kurtkę za 500$, buty za 400$, deskę za 800$, a do tego rękawice, gogle, kask, ochraniacze, odzież termiczną, można stwierdzić, że taki plecak, to trochę jak dobre zimówki w aucie - to akurat nie jest rzecz, na której warto oszczędzać.
Trochę za krótka nazwa żeby zapamiętać
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów