Właśnie mija 6 rocznica podwyższenia stawki VAT do 23% na 3 lata.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Moja kobita od 4 lat ma 29
@BKKW nowa władza jedynie dołożyła nowe podatki. Dojdą jeszcze kolejne, nie martw sie.
Ej, zróbmy teraz zakład o to, jaka jeszcze bzdura przejdzie w przyszłości. To musi być coś tak niedorzecznego, że dziś mówimy: kurwa, ale nie ma szans żeby zrobili podatek od ilości cienia na podjeździe. A za 5 lat jebs. voila podatek od nasłonecznienia.
Jako lewak jestem za obniżeniem VATu, ten podatek od konsumpcji to podatek typowo prawicowy. Jest płaski i w zasadzie regresywny, płacą go w większym stopniu biedni niż bogaci. Wysokie podatki od konsumpcji wprowadzają obecnie tacy ludzie jak Victor Orban, a kiedyś w ten sposób koszta przerzucała na biednych Margaret Thatcher (jej rząd podwoił stawkę VATu w 1979 roku).
Też jesteś lewakiem - daj info na priv.
Masz rację jak cholera przecież od 1989r Polską rządziła ta niedobra prawica wprowadzając coraz to nowe podatki i akcyzy. Gdyby rządziła przez ten czas lewica to żylibyśmy jak pączki w maśle, w dobrobycie i dostatku. A nie czekaj przecież prawica nie rządziła Polską od transformacji ani razu. Także nie rób kurwy z logiki.
Post ma charakter satyryczny i nie ma na celu kogokolwiek obrażać ani nawoływać do nienawiści.Gwarą jadę i stawiam spację przed znakami interpunkcyjnymi. Zdania zaczynam z małej litery tylko po to aby zdenerwować takiego capa jak ty leszczu.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów