mamapracujewrealu napisał/a:
@Bamb i tu Cie zaskocze, poniewaz moj tok myslenia jest taki a nie inny ze wzgledu na:
- Ulomny nie jestem, ale gdybym byl moze moje zycie bylo by lepsze pod wgledem Twojego
- Bronisz policji jak pies ogrodnika
- Moim skromnym mniemaniem tu cytat " W każdym zawodzie trafi się skurwiel wiadomo", jakbys byl roznosicielem ulotek to pewnie bys je wpychal ludzia w szpary pod drzwiami i jesli tylko bys takie znalazl
- W koncowce komentarza prawie trafiles poniewaz wychowalem sie na blokach i wiem jak to jest byc gnebionym przez tych skorwysynow i za byle co dostac mandacik, wpierdol czy tez dolek, lub jak moj znajomy pol roku za nic przesiedzial w puszce bo jakas niepelnosprytna go wskazala palcem
- Pewnie po pierwszym jebnieciu od tych wlasnie straznikow teksasu zaczal bys sie sypac jak cyganka pod baletami
- Jakos mi nic nie mowi twoje przeswiadczenie o "uwstecznieniu i zafascynowaniu polswiatkiem i pseudo gangsterami spod bloków" jakies to po prostu plytkie
- Wydaje mi sie ze po prostu byles bity w szkole i poza nia a wielcy stroze prawa to twoi funfle sorry
- Do tego dodam ze komputer to chyba twoje jedyne miejsce, w ktorym mozesz sie wypowiedziec
Aleś najebał sloganów
"bity w szkole", "sypanie na psach", "komputer to jedyne miejsce, gdzie możesz się wypowiedzieć".
Dla mnie cała ta skrzywdzona przez los zgraja nakokszonych blokersów to po prostu patologia społeczna. Smucisz mi tu w/w sloganami a nie masz nic konkretnego do powiedzenia. Jakbyś się zachowywał jak człowiek, ubierał normalnie i nie zadawał byś się z pseudo gangsterkami to raczej policja by się do ciebie nie dopierdalała. A że jesteś w środowisku patologii to nie dziw się, że jesteś jak ona traktowana. To Twój wybór, ale jeśli chcesz być kozakiem z osiedla to musisz się pogodzić z tym, że policja Cię będzie gnębić. Ale na kogoś trzeba zwalić. Więc policja jako ganiająca was typków musi być zła.
Widzisz żyjemy w róznych światach. Ty żyjesz w zacofaniu, pracy przy ulotkach, jebaniu policji i ganianiu z ziomkami po osiedlu. Ja natomiast mam wykształcenie, domek, pracę, która daje mi satysfakcję. I na tyle sądzę jestem osoba myślącą, by widzieć zalety i wady rzeczy nas otaczających. Ty natomiast widzisz świat właśnie w sposób ograniczony, nie dojrzały. Współczuję tylko Twoim dzieciom, które będą brały takie wzorce od ojca. A najgorsze w tym jest to, że takich osobników jak Ty jest coraz więcej.
I chciałbym zauważyć, że Ty również krzyczysz do mnie przez internet
Więc chyba piszac do mnie swoje ulubione slogany o tym, jak to uwielbiam policję, robisz dokładnie to samo - potrafisz wypowiedziec sie do mnie tylko poprzez internet. A, i nie mylmy rozmowy z biciem po mordzie, które bys zapewne mi zaproponował jako człowiek z ulicy