Tu emocje i akcja od 0:01
Tu emocje i akcja od 0:01
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Może i jetem pojebany pod tym względem ale dla mnie człowiek bez pasji to gówno nie człowiek.
Karmienie natomiast jest super zagadką ponieważ istnieją egzemplarze np. Cyclosternum fasciatum (ptasznik tygrysi) które same robią sobie tz. głodówkę i nie jedzą chociażby przez rok czasu. Inne wpierdalają aż miło patrzeć jednakże zależne jest to od gatunku np. Theraposa blondi (największy ptasznik na świecie).
Jeśli chodzi o ukąszenia to dużą rolę odgrywają tutaj dwa elementy:
1. siła jadu pająka.
2. uczulenie na jad lub nie.
Generalnie nie jestem zwolennikiem brania pająków na rękę ponieważ nie posiadają mózgu a wyczulony układ nerwowy gdzie każdy niekontrolowany mały gest może skutkować atakiem z ich strony.
Natura jest piękna, lecz człowiek nigdy nie da rady jej kontrolować.
Reasumując moją wypowiedź przytoczę przykład - jedni lubią motocykle inni wolą szybkie auta a jeszcze inni bujają się na łodziach, więc ile ludzi tyle gustów.
Jeżeli chodzi o dostęp powietrza i karmienie, służę uprzejmie. A mianowicie, jak ktoś wyżej wspomniał, pająki oddychają poprzez płucotchawki i potrzebują naprawdę baardzo niewiele powietrza aby dotlenić odwłok, kończyny, karapaks i inne poszczególne elementy ciałka.
Karmienie natomiast jest super zagadką ponieważ istnieją egzemplarze np. Cyclosternum fasciatum (ptasznik tygrysi) które same robią sobie tz. głodówkę i nie jedzą chociażby przez rok czasu. Inne wpierdalają aż miło patrzeć jednakże zależne jest to od gatunku np. Theraposa blondi (największy ptasznik na świecie).
Jeśli chodzi o ukąszenia to dużą rolę odgrywają tutaj dwa elementy:
1. siła jadu pająka.
2. uczulenie na jad lub nie.
Generalnie nie jestem zwolennikiem brania pająków na rękę ponieważ nie posiadają mózgu a wyczulony układ nerwowy gdzie każdy niekontrolowany mały gest może skutkować atakiem z ich strony.
Natura jest piękna, lecz człowiek nigdy nie da rady jej kontrolować.
Tak na marginesie Theraphosa blondi nigdy nie była i nie będzie największym ptasznikiem.
Theraphosa apophysis jest największym a raczej był bo kilka lat temu w Europie zawitał nowy gatunek (dokładnie 2010) Theraphosa a dokładniej stirmi i przez wielu jest uważany za największego ptasznika na świecie.
Jebane są kurewsko agresywne i te włoski przez które miałem wysypkę i zwidy bo zachciało mi się preparować zdechłego osobnika gołymi rękoma.
Te pająki maja kły o długości 2.5cm a więc jak ujebie to naprawde bardzo boli
A co do pająka na filmiki, jest to najprawdopodobniej osobnik z rodziny Avicularia, dokładnie nie jestem w stanie stwierdzić bo lipna jakoś. Fajne pajączki do kupienia na allegro za 15zł bądź dorosłe za 100zł. Nie są agresywne i jad mają bardzo słaby (ujebała mnie już 2x...)
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów