18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:54
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:22
Co kryje w sobie paczka ?
fantazja • 2013-05-13, 16:10
Większość zna to uczucie gdy przychodzi nam rozpakować przesyłkę z przedmiotem zakupiony na np. allegro. Jeszcze lepiej gdy paczka jest tak zapakowana aby przesyłany przedmiot się nie uszkodził.
Tu emocje i akcja od 0:01
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Moja_Pani 2013-05-13, 23:31
A ja taka zawsze chętna do otwierania paczek. Ale się bym pomyliła...
Zgłoś
MadDave 2013-05-13, 23:32
@slam - tak się składa że w moim domu ,, te skurwiałe robaczyska,, ustawione są po lewej i prawej stronie mojego łóżka i jakoś nie mam problemów z zasypianiem. W kolekcji posiadam między innymi poecilotherie i jeśli nie wiesz co to za draństwo to lepiej niech tak będzie bo ukąszenie tego gnoja na ogół kończy się szpitalem
Może i jetem pojebany pod tym względem ale dla mnie człowiek bez pasji to gówno nie człowiek.
Zgłoś
Speedballwtf 2013-05-14, 0:13 2
Jeżeli chodzi o dostęp powietrza i karmienie, służę uprzejmie. A mianowicie, jak ktoś wyżej wspomniał, pająki oddychają poprzez płucotchawki i potrzebują naprawdę baardzo niewiele powietrza aby dotlenić odwłok, kończyny, karapaks i inne poszczególne elementy ciałka.

Karmienie natomiast jest super zagadką ponieważ istnieją egzemplarze np. Cyclosternum fasciatum (ptasznik tygrysi) które same robią sobie tz. głodówkę i nie jedzą chociażby przez rok czasu. Inne wpierdalają aż miło patrzeć jednakże zależne jest to od gatunku np. Theraposa blondi (największy ptasznik na świecie).

Jeśli chodzi o ukąszenia to dużą rolę odgrywają tutaj dwa elementy:
1. siła jadu pająka.
2. uczulenie na jad lub nie.

Generalnie nie jestem zwolennikiem brania pająków na rękę ponieważ nie posiadają mózgu a wyczulony układ nerwowy gdzie każdy niekontrolowany mały gest może skutkować atakiem z ich strony.

Natura jest piękna, lecz człowiek nigdy nie da rady jej kontrolować.
Zgłoś
Sycylijczyk 2013-05-14, 1:16
Właściwie, to spodziewałem się, że zacznie "odpakowywać" pająka, żeby wyciągnąć muchę, czy co one tam kurwa jedzą
Zgłoś
kantare781 2013-05-14, 3:44
Wuja mi niedawno opowiadał, że kilka lat temu ciotka wysłała mu do wojska paczkę w pudełku po telewizorze. Po którymś kwadransie morderczego rozpakowywania, z miliona zawiniątek wyłonił mu się pozytywny test ciążowy.
Zgłoś
Dakanred 2013-05-14, 9:43
Ja się pytam, jaki dałn zamawia przez pocztę polską, zwierzęta. Bez wzmianki "ostrożnie", czy też "sprawdzenie zawartości". Te paczki są rzucane i traktowane jak puste pudełka. Wiem bo pracuje na poczcie. Osobiście staram się tak nie robić, no ale czasem wymsknie mi się jakaś paczka ;p.
Zgłoś
Diabelwcieloony 2013-05-14, 9:50
Zmarnowanych tyle minut z życia, robienia sobie smaka, na otwieranie paczki (to tak, jak te reklamy ze słodyczami, kurwa!) żeby zobaczyć, jak jakieś 8śmionożne gówno się wybudza. Idę sobie zamówić coś normalnego...
Zgłoś
Lelum_Polelum223 2013-05-14, 11:26
Podziwiam każdego kto ma jakąś pasję, ale hodowania pająków poza względami estetycznymi nigdy nie zrozumiem :/ Aczkolwiek lepiej hodować pajęczaka niż jaszczura albo węża. Ktoś wyjaśni mi fenomen hodowania wielonogich?
Zgłoś
Sliski 2013-05-14, 11:43
CZARNE skrzynki są mniej wytrzymałe.
Zgłoś
MadDave 2013-05-14, 18:53
@Lelum_Polelum223 - jak już sam napisałeś to jest pasja, raczej nie da się tego wyjaśnić ponieważ komuś swoich gustów do głowy nie wbiję bo to strata czasu i nerwów. Sam w swojej kolekcji mam węże,skorpiony,płazy,jaszczury i węże bo mam widocznie na ich punkcie szmergla lub może dlatego że wychowywałem się na croc hunter ze Stevem Irvinem a wszystkie dokumenty od sir Davida Attenborough z lat 80-90 mam nagrane na kasetach vhs gnijących gdzieś na strychu.
Reasumując moją wypowiedź przytoczę przykład - jedni lubią motocykle inni wolą szybkie auta a jeszcze inni bujają się na łodziach, więc ile ludzi tyle gustów.
Zgłoś
Anper 2013-05-14, 21:46
Stwierdzam Theraposa Blondi, jeśli się mylę, to proszę o sprostowanie mnie przez innego hodowce ptaszników.
Zgłoś
MadDave 2013-05-14, 22:48
@Anper - stwierdzam że się mylisz, według mnie to jakiś nadrzewny ptasznik, słabo widać - zostaje tylko gdybać.
Zgłoś
Wick3dPL 2013-05-15, 1:02
Speedballwtf napisał/a:

Jeżeli chodzi o dostęp powietrza i karmienie, służę uprzejmie. A mianowicie, jak ktoś wyżej wspomniał, pająki oddychają poprzez płucotchawki i potrzebują naprawdę baardzo niewiele powietrza aby dotlenić odwłok, kończyny, karapaks i inne poszczególne elementy ciałka.

Karmienie natomiast jest super zagadką ponieważ istnieją egzemplarze np. Cyclosternum fasciatum (ptasznik tygrysi) które same robią sobie tz. głodówkę i nie jedzą chociażby przez rok czasu. Inne wpierdalają aż miło patrzeć jednakże zależne jest to od gatunku np. Theraposa blondi (największy ptasznik na świecie).

Jeśli chodzi o ukąszenia to dużą rolę odgrywają tutaj dwa elementy:
1. siła jadu pająka.
2. uczulenie na jad lub nie.

Generalnie nie jestem zwolennikiem brania pająków na rękę ponieważ nie posiadają mózgu a wyczulony układ nerwowy gdzie każdy niekontrolowany mały gest może skutkować atakiem z ich strony.

Natura jest piękna, lecz człowiek nigdy nie da rady jej kontrolować.

Tak na marginesie Theraphosa blondi nigdy nie była i nie będzie największym ptasznikiem.

Theraphosa apophysis jest największym a raczej był bo kilka lat temu w Europie zawitał nowy gatunek (dokładnie 2010) Theraphosa a dokładniej stirmi i przez wielu jest uważany za największego ptasznika na świecie.

Jebane są kurewsko agresywne i te włoski przez które miałem wysypkę i zwidy bo zachciało mi się preparować zdechłego osobnika gołymi rękoma.

Te pająki maja kły o długości 2.5cm a więc jak ujebie to naprawde bardzo boli

A co do pająka na filmiki, jest to najprawdopodobniej osobnik z rodziny Avicularia, dokładnie nie jestem w stanie stwierdzić bo lipna jakoś. Fajne pajączki do kupienia na allegro za 15zł bądź dorosłe za 100zł. Nie są agresywne i jad mają bardzo słaby (ujebała mnie już 2x...)
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem