📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:03
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-16, 22:22
🔥
Friendly fire (dzik na strzelnicy)
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
kawałchuja88 napisał/a:
Subkultura skinów powstała w angli poprzez nacjonalistyczne poglądy Iana Stuarta, przed Ianem Stuartem zanim ktoś wymyślił nazwę skinheads byli tzw łysole ubrani w skóry i glany, którzy może i nie byli nacjonalistami, ale rasistami i skłonnymi do bójki typami na pewno.
Przez to czarnuchy też zrobiły swoją odmianę skinheadów aby ich ośmieszyć z czasem w tym samym celu powstali red skini a w latach 90 powstali nawet pedalscy skinheadzi tylko po to aby zniechęcić ludzi do tej subkultury. Skinów narobiło się kiedyś tyle odmian co punków teraz, że ludziom co nie ogarniają się pierdoli które to te prawdziwe
Stuart dopiero zrobił z subkultury skinheadów rasistów i nacjonalistów, ale oni istnieli już wcześniej będąc subkulturą obojętną politycznie czy wyznaniowo. Poprzez muzykę głównie zasiał swoją propagandę i teraz mamy skinów rasistów i nacjonalistów mimo że sam był brudem kiedyś i podskakiwał w punkowe rytmy wraz z czarnymi. Można rzec że Ian doszedł do swojej pozycji podobnie jak Hitler wykorzystując nastroje społeczne co pomogło mu narzucić swoje (nazistowskie) ideologie działając w najniższej warstwie społecznej czyli robotnikach i prostych ludziach. Do tego doszły Combat18 czy Blood & Honour. To wszystko daje nam obecny obraz skina. Debila który walczy za kraj kopiąc w 5 jednego bruda a nie potrafi napisać zdania poprawnie w języku ojczystym.
ale macie problemy... i co z tego że pierwsi byli czarni? Jakie to ma znaczenie? Jesteście beznadziejnie tępi.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów