📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:46
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Piękne kurwa ;(
A jakiś ekspert opisze który nabuj jaki kaliber itp...
Ja tylko 9mm rozpoznałem.Ale fajna rzecz Piwko
Ja tylko 9mm rozpoznałem.Ale fajna rzecz Piwko
moze zna sie ktos na militarce na tyle ze moglby rzetelnie podpisac kalibry podanej amunicji? chetnie bym zobaczyl czym rozni sie 0.50 od 9mm w budowie np
MullenLDZ napisał/a:
pocisk, czołg.... jeden huj...To jest z książki chyba dziadek ma jakąś wojskową i są tam właśnie takie przekroje pocisków, czołgów itp
co do czego, to pan nie łaskaw...?
rozumiem, że tym drugim (pierwszy rząd, druga pozycja) hamburgery w darta grają?
rozumiem, że tym drugim (pierwszy rząd, druga pozycja) hamburgery w darta grają?
1) Extreme Shock, Flechette Third, Triplex.
2) Zwykły FMJ (Full Metal Jacket), Hollowpoint (prawdopodobnie miedziany), Kula do namierzania (z farbą?)
3) 9mm flechette, coś jak 9mm izraelski Sky Marshal, kulki w żywicy/kleju.
4) .50 cal plastikowa do treningu, nie mam pojęcia, drewniany nabój.
5) .45 Auto, Winchester .38 plastikowy do treningów.
6) Glazer Safety Slug, Winchester Super Short Magnum.
2) Zwykły FMJ (Full Metal Jacket), Hollowpoint (prawdopodobnie miedziany), Kula do namierzania (z farbą?)
3) 9mm flechette, coś jak 9mm izraelski Sky Marshal, kulki w żywicy/kleju.
4) .50 cal plastikowa do treningu, nie mam pojęcia, drewniany nabój.
5) .45 Auto, Winchester .38 plastikowy do treningów.
6) Glazer Safety Slug, Winchester Super Short Magnum.
Tak na marginesie mam jakieś 40 sztuk rosyjskich naboi z 1 wojny pomijając lekka korozje to nadają sie do strzelania proch po kilkudziesięciu latach spala się bez zarzut. Wiem bo rozkładałem.
Cytat:
To mi wygląda nie na pocisk do namierzania farbą, tylko zwykły tracer (np. co 5 nabój w pasku to tracer zostawiający za sobą smugę, żeby łatwiej było prowadzić celny ostrzał) - nabój ma 2 komory, pierwsza z prochem nadaje prędkość, druga to pewnie proch z magnezem żeby się świeciło kurestwo.
@up up
wydaje mi się za nabój nr 6, to tzw smugacz.
Szarmancka-biedronka napisał/a:
@up up
Właśnie! Tego słowa mi brakowało.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów