Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Taka przylepa z charakteru

Ciekawe co by się stało, jakby to przykleić do c🤬ja
podpis użytkownika
Uwierzysz w Boga, jeśli pokażę Ci Diabła ?
Driver19cm napisał/a:
Byłaby ośmiornica przyklejona do c🤬ja, a co innego miałoby się stać zboczeńcu? Ośmiornica op🤬liłaby Ci gałę?
@up Halman2
Teee, chińska podróbko, szczym ryj
Teee, chińska podróbko, szczym ryj
podpis użytkownika
Uwierzysz w Boga, jeśli pokażę Ci Diabła ?
BERYL1 napisał/a:
skisłam jak przykleil to koledze xD
tzn. kuciapka ci skisła?

Driver19cm napisał/a:
Odpowiedź na Twoje pytanie była dostępna już 10 lat temu na kanale TVGry

Ośmiornice mają mózg, bardzo duży w proporcji do reszty ciała, bo większy niż u ryb czy gadów, a przecież ośmiornice nie są kręgowcami. Ale choć mózg jest niejako ich centralnym ośrodkiem, to oprócz niego posiadają one bardzo unerwione ramiona, które łącznie mają cztery razy więcej neuronów niż sam mózg. To niesamowite zagadnienie, które naukowcy chętnie badają. Każde ramię ośmiornicy jest w pewnym sensie autonomiczne. To wyjątkowe stworzenie potrafi poruszać się prawdopodobnie bez potrzeby użycia mózgu. W tychże ramionach znajdują się także najpewniej niezależne ośrodki, którymi ośmiornica odczuwa.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie