📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 16:13

Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
zajebiście odlewają słupy, bez zbrojenia,
pewnie jeszcze odlewają z zaprawy tynkarskiej zamiast betonu
pewnie jeszcze odlewają z zaprawy tynkarskiej zamiast betonu
podpis użytkownika
Majster Bieda
Czy ktoś z inżynierów może wyjaśnić jak dodanie kraba do mieszanki wypływa na parametry robocze betonu?
Do tej pory słyszałem tylko legendę o zamurowywaniu jajek przez złośliwych budowlańców, ale krab to już prawdziwa ekstrawagancja 🤑
SmokPoracha napisał/a:
Czy ktoś z inżynierów może wyjaśnić jak dodanie kraba do mieszanki wypływa na parametry robocze betonu?
C🤬jowo. Chyba żeby był zmielony.
Ten beton taki solidny? Czy po prostu świeży? Że tak się sypie łatwo.
Raki w betonie są jednym z najczęściej pojawiających się uszkodzeń powstających podczas wylewania lub formowania betonu. Pojawiają się one zazwyczaj z powodu niedostatecznego zagęszczenia używanej mieszanki.
[ Dodano 2025-03-01, 20:56 ]
[ Dodano 2025-03-01, 20:56 ]
SmokPoracha napisał/a:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie