Ikarusem 280 nigdy nie dojedziesz na czas, a czasem nawet nie dojedziesz do celu, bo - średnio - co dziesiąty autobus rozwala się w połowie trasy. Tak wygląda codzienność na Górnym Śląsku.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
29 minut temu
Się nie dziwie że autobus kopci, bo to Śląsk i tam tylko na węgiel są.
11 jest bardzo alternatywnym rozwiazaniem na ucieczkę przed kanarem.
Co 2-gi jeździ na gapę to autobusy wyglądają jak wyglądają...
Poza tym nie jest tak źle, coraz rzadziej wypadają z trasy.
Poza tym nie jest tak źle, coraz rzadziej wypadają z trasy.
Autorze materiału, gdzie ty mieszkasz na tym Górnym Śląsku? Ja Ikarusów w Katowicach, Chorzowie, Będzinie, Sosnowcu i Dąbrowie Górniczej nie widzię już od paru dobrych lat- jeśli nie lepiej. Ta twoja codzienność to chyba u ciebie na zabitej dechami wsi, a nie w miastach obsługiwanych przez KZK GOP. Widać, że gówno widziałeś i mniej więcej tyle samo wiesz.
Quarum unam incolunt Leftist aliam Vicani
Tertiam qui ipsorum lingua Muslimae nostra Ciapaki appellantur
Ave Gregorius Braun morituri te salutant!
To nie wina Ikarusa tylko chujowego serwisowania. W Polsce 99% wszystkich pojazdów, po jakimś czasie, można śmiało określić mianem chujowych i badziewnych. Dlaczego? Bo w końcu przychodzi pora pierwszego serwisu i od razu jebie się po kosztach.
Takie "yungtimery" wymagająrzetelnego serwisowania wtedy dają radość z jazdy zamiast łez.
I will wear you like a condom.
Autorze materiału, gdzie ty mieszkasz na tym Górnym Śląsku? Ja Ikarusów w Katowicach, Chorzowie, Będzinie, Sosnowcu i Dąbrowie Górniczej nie widzię już od paru dobrych lat- jeśli nie lepiej. Ta twoja codzienność to chyba u ciebie na zabitej dechami wsi, a nie w miastach obsługiwanych przez KZK GOP. Widać, że gówno widziałeś i mniej więcej tyle samo wiesz.
To chyba oczu nie otwierasz kolego, jeśli ich nie widujesz. W Katowicach np. linie nr 30, 296, 657.
A prawda jest taka że Ikarus był pojemnym i wygodnym autobusem. Teraz te nowe Mercedesy czy Solarisy są ciasne, siedzenia mają wąskie i twarde i poza tym że są ciche i nie trzeba wchodzić po schodach w niczym nie są lepsze od Ikara (oczywiście z punktu widzenia pasażera).
Rzeczpospolito Ślónsko
remi1982 napisał/a:
To chyba oczu nie otwierasz kolego, jeśli ich nie widujesz. W Katowicach np. linie nr 30, 296, 657.
No chyba cię zdziwię stary, ale nie jeżdżę wszystkimi dostępnymi liniami Wiem szok. Autor pisze o codzienności, no bez jaj. To że jakiś wieśniak narzeka na ikarusa to nie jest codzienność. Normą są solarisy i mercedesy. Jelcze i ikarusy to już mega rzadkość- chyba że mieszkasz na zadupiu.
Te ikarusy są 5 razy lepsze od solarisów i innych niemieckich pojazdów.
Niby jest klima ale duszno jak w komorze gazowej a okna nie da się otworzyć. Jeszcze do tego dochodzi jakieś pojebane ułożenie siedzeń, że jest miejsce dla 10 osób. Latem wole jechać ikarusem.
Niby jest klima ale duszno jak w komorze gazowej a okna nie da się otworzyć. Jeszcze do tego dochodzi jakieś pojebane ułożenie siedzeń, że jest miejsce dla 10 osób. Latem wole jechać ikarusem.
Co on kurwa. Na węgiel jeździ?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów