Mam kilka uwag co do tego video.
Najpierw o cs 1.6. To była, jest i będzie genialna gra, przynajmniej dla mnie. Ale niestety młodszych graczy teraz interesują tylko mody tj. bf2, cod, zombiemod i wszelkie inne 4fun, nie wzmocnią oni w przyszłości profesjonalnej sceny cs'a. Cała reszta grywa w nowsze produkcje jak bf2. Druga sprawa to jest wsparcie dla nowszych technologii którego 1.6 growej gospodarce nie zapewnia. Jakby nie patrzeć 1.6 bazuje na silniku z 97r. Im mniejsze zainteresowanie (w tym momencie spadkowe), tym mniejsze zaangażowanie sponsorów. Co za tym idzie, nie ma nagród pieniężnych, a co za tym idzie? Poważne organizacje nie zainteresują się turniejami. Ofc jak narazie kaska jeszcze jest, ale coraz mniejsza już.
Oczywiście sam jestem zdania, że grafika to nie wszystko. Ale co tu zrobić, gdy już teraz bardzo trudno znaleźć dobry serwer, na którym pograć można bez zbędnych modowych pierdół, a gracze są w miarę kulturalni. Cziterów też od groma. Trudno mi to mówić, ale koniec 1.6 jest bliski. Nawet Golden Five (a raczej Four, ale o tym za chwile) ostatnio dali znać fanom, że chcą się skupić na GO. To trochę fatalistyczne podejście, ale cóż. Jestem realistą.
Co do samego video. Filmik jest trochę taką prośbą do graczy i ich organizacji aby nie przerzucali się na GO. Powinien ukazywać bardziej historyczne i epickie momenty cs'a, a nie tylko z ostatnich 2 lat. A w pierwszej kolejności pokazują nam NaVi(młodą organizację), SK po transferach, z tym szwedzkim pedałem, no live'em i pozerem Get Right'em... potem jest w końcu nasza Polska Golden... four :/ bo już nie z LUq'iem z tym swoim "OGIEN KURWA!!!" tylko półgłówek pasha. Z Golden Four pokazywany jest ciągle rozmiękczony Generał Taz. Kubena nie widać. Neo chyba tylko raz, mimo, że to najlepszy gracz cs'a 1.6 w całej jego historii.
Pozdro