18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Cud nad Wisłą
chomnietu • 2012-11-18, 22:13
Przeglądając youtuba wpadłem na fajnie sklejony filmik.

Sabaton - In The Army Now
Zgłoś
LTMek 2012-11-19, 1:32 2
Cóż, materiał dobry, co do soundtracku, to Sabaton można albo kochać, albo nienawidzić, albo mieć go gdzieś, nie mniej jednak jest to jeden z niewielu zagranicznych zespołów poświęcający tyle naszemu krajowi i jego historii, w pozytywnym świetle. Piwko!
Zgłoś
Ruzyk 2012-11-19, 1:34
jak ja nienawidzę tego jebanego Srabatona, grupa pierdolonych szwedów którzy śpiewają o polskiej historii bo swojej nie mają. Niech mi zaśpiewają jak im dziadom dupy skopaliśmy podczas potopu szwedzkiego....
A teraz pseudo patriotyczna gimbazo, zjedz mnie...
Zgłoś
HammerAmarth 2012-11-19, 2:04 2
1:Rodowici Warszawiacy są OK.Problemem są wsiury które się do stolicy zjeżdżają z całego kraju a potem leczą swoje kompleksy wobec swoich dawnych ziomków jadąc po nich jak ,,paniska z wielkiego miasta". I tyle w temacie.
2:Nie jestem gimbusem,nie przepadam za sabatonem,ale stwierdzenie że szwedzi nie mają historii to zwykły bullshit,pod pewnymi względami mają starszą niż nasza:zależy czy liczyć od pierwszego użycia nazwy ,,królestwo szwedzkie" czy liczyć pierwsze królestwa wikingów które DEFACTO w linii prostej stały się szwedami.Nie,w przypadku Polski nie jest tak samo,nie można liczyć plemion przed Mieszkiem,choćby dlatego że nic o nich nie wiemy.Przede wszystkim jednak to nie my skopaliśmy dupę szwedom,widać kto tutaj historię zna tylko z Sienkiewicza.Potop był jedną z największych klęsk w historii Polski,straciliśmy ogromną ilość dzieł sztuki,szwedzcy żołdacy wyrywali wszystko co nie było przybite do podłogo a to co było niszczyli,pałace i kościoły grabili i niszczyli(protestanci + katolicy = fanatyczna nienawiść) i ostatecznie dobił nasze państwo.Walka na kilka frontów,turcja,rosja,powstanie chmielnickiego.Ledwie ciągnęliśmy a tu nagle najpotężniejsza armia ówczesnej europy z legendarnym dowódcą zwala nam się na łeb.Szło nam tak tragicznie,że w pewnym momencie rosja ZAPRZETAŁA działań wojennych przeciwko Polsce.Wiedzieli że w innym przypadku tak nas osłabią że nas szwedy rozjadą,a słaba polska bardziej im się opłacała niż osłabiona(lekko) szwecja w miejscu Rzeczpospolitej.

Przy okazji,ktoś wie z jakich filmów są kadry?Bo chętnie bym oglądnął,a poza tą shitowąbitwą 1920 nie ma wielu.Chyba że to z niej właśnie...
Zgłoś
sinjids 2012-11-19, 6:12
Ale chujowy kawałek. Filmik fajnie sklejony, ale co ten Sabaton nagrał? O_o
Zgłoś
Wookki 2012-11-19, 8:05 2
Za Sabatona zawsze piwo !
Zgłoś
castagir 2012-11-19, 8:29 2
@sinijids
"Ale chujowy kawałek. Filmik fajnie sklejony, ale co ten Sabaton nagrał? O_o"

Wes nie wkurwiaj i zapierdalaj juz do szkoly.
Sabaton to kapela grajaca muzyke z gatunku metal i power. Glowna tematyka ich piosenek to historia - druga wojnaswiatowa, wielkie bitwy, operacje wojskowe i inne dzieje. Podoba mi sie nich to, ze jako jedyna zagraniczna kapela w swoich utworach porusza historie polakow podczas drugiej wojny swiatowej i innych konflikow. Kiedy juz wiekszosc europy zapomniala o zaslugach polskich zolnierzy, oni przypominaja im o tym, ze byli tacy ludzie pochodzacy z Polski, ktorzy posiwecili swoje zycia nie tylko w obronie swojego kraju ale rowniez innych, walczac za lad i pokoj na swiecie.

Poza tym polecam ich nowyh album "Carolus Rex" - bardzo dobre kawalki sa w niej zawarte. Warta kazdego pieniadza
Zgłoś
Magnic 2012-11-19, 8:59
WPR napisał/a:

Autor filmiku patriotycznego podpisuje się pod nim imieniem Stalina.

No kurwa co za debil!

Jedyny debilem tu jesteś ty. Gość zasłyną przeróbkami filmów disneya z tekstami z polskich filmów a nie filmami patriotycznymi. Jego nick nie ma nic wspólnego z tym czy jest patriotą czy nie.
Zgłoś
lotnik_1 2012-11-19, 9:54
Stalinchwc. Taką ksywę dostał na osiedlu. Może jest podobny.

Btw jeżeli to jest film bitwa warszawska to Stalinowi udało się go uratować i prawie nic nie straciliście jeśli nie oglądaliście ;]
Zgłoś
krzysztof3011 2012-11-19, 9:57
To nie był żaden "cud", tylko zasłużone zwycięstwo.
Zgłoś
jurijdawidow 2012-11-19, 10:34
No Ruzyk, gimbaza nie podjęła rękawicy, więc ja cię spytam-czy przed tym jak złoiliśmy Szwedów, nasz kraj nie był prawie cały pod ich okupacją, a nasz król wyparty na Śląsk? Spuścili nam łomot- to nie ulega kwestii. W końcu się udało ich pogonić ale troche to trwalo.

A skoro w dupie masz Sabaton (dla mnie możesz sluchać nawet płyt chodnikowych-mnie to ryba) to wymień inny równie popularny zespół, który tak dobrze zareklamował polskie bitwy i polskiego żołnierza, jak oni.
Zgłoś
xmorgrimx 2012-11-19, 10:51
Jak dla mnie lepszą wersją tej piosenki jest oryginał.
Nie mam nic do "Sabaton'u" ale poważniejsza wersja "Status Quo" jest ciekawsza.
Polecam

Status Quo "In the army now"
Zgłoś
JuniorK 2012-11-19, 12:14 2
<facefalm> kraj wiecznych pier*olonych romantyków. Jak w końcu jakieś zwycięstwo to "CUD". Który inny kraj w europie świętuje tyle swoich klęsk co my. Uwielbiamy podniecać się aferami, brzozami, Palikotem podczas gdy jesteśmy krajem najbardziej jebanym w dupę spośród całej UE. W Atenach, Madrycie i Rzymie płoną ulice bo emeryci będą dostawać już tylko 1500 euro emerytury itd. Zamiast zabrać się za ratowanie gospodarki i rynku, który cudownie dotuje budżety Niemiec, Francji, GB i ich przedsiębiorców, to my wolimy oglądać moralno-patriotyczne pocieracze. Przykra sprawa:/
Zgłoś
beeveer 2012-11-19, 13:19 1
za niedługo w ogóle ogłoszą że to bóg sprawił cud. takimi pojebanymi słowami odbieracie całą czesć polskiemu żołnierzowi. Zamiast chwalić kunszt dowódców, trud zołnierzy, tudziez cieszyć się z głupoty Stalina który odsłonił całe skrzydło frontu - ciągłe brednie o cudzie. to w końcu polacy wygrali czy jakiś fetysz?
I BTW do piosenki - wujek Józek spierdolił widząc zagrożenie, a wrócił jak było pozamiatane zebrac chwałę, poza tym wojskowy z niego jak ze mnie szachista. tyuł nadał sobie sam.
Zgłoś
L................6 2012-11-19, 15:25
Haha ale pały nie ma to jak wklejać piosenki sabatonu do filmiku o historii polski.
Zgłoś
marcel 1212 2012-11-19, 17:28 1
Listek666, A więc weź mi znajdź POLSKI zespół który mógłby podłozyć soundtrack do tego filmiku!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów