18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:26
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:22
🔥 Dwa cwaniaki - teraz popularne

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Bacutil 2013-02-27, 14:57
legenden napisał/a:

Jebac ich i tak jako jedyni podbiliśmy Moskwę

A Napoleon kurwa?
Zgłoś
L................6 2013-02-27, 15:25
legenden napisał/a:

Jebac ich i tak jako jedyni podbiliśmy Moskwę

Po pierwsze moskwę tylko częściowo zdobyliśmy po czym zdechliśmy bo nie byliśmy przygotowani do zimy a po drugie to ruscy są 3 na świecie jeśli chodzi o wyszkolenie.
Zgłoś
S................k 2013-02-27, 19:47 1
Listek666 napisał/a:

Po pierwsze moskwę tylko częściowo zdobyliśmy po czym zdechliśmy bo nie byliśmy przygotowani do zimy a po drugie to ruscy są 3 na świecie jeśli chodzi o wyszkolenie.

Dzwine, bo wydawało mi się, że wszelkie źródła historyczne twierdzą, że Moskwa była pod naszym panowaniem aż dwa lata. Z Napoleonem okupacja Moskwy była krótka, ale w XVII wieku trzymaliśmy się na Krymie do czasu, aż zrezygnowano z posadzenia Władysława IV na tronie carskim. Załoga została pozostawiona sama sobie i ostro głodowała (próbowano się przebić małymi siłami, ale Rosjanie bronili dostępu do Kremla), ale do czasu jak szlachta chciała utrzymywać wpływy w Rosji to te wpływy były utrzymywane. Odsiecz się nie udała bo załoga na Kremlu dokonała kapitulacji, a król zrezygnował z wyprawy. Rozejm w Dywilinie dał nam to czego chcieliśmy, a więc wojna była wygrana. Potęga Rosji była tak załamana, że odzyskała ją dopiero 100 lat później, w wojnie północnej kiedy to Piotr Wielki zreformował imperium.
Zgłoś
krychu2007 2013-02-27, 20:13
@legenden
Nie zdobyliśmy Moskwy a zostaliśmy do niej wpuszczeni.
Napoleon nie zdobył Moskwy a zajął opuszczone miasto.
Zgłoś
S................k 2013-02-28, 8:15
krychu2007 napisał/a:

@legenden
Nie zdobyliśmy Moskwy a zostaliśmy do niej wpuszczeni.

Bitwa pod Kłuszynem, mówi to coś Tobie? To ta bitwa zadecydowała o polskim panowaniu na Kremlu. Nikt nas tam nie zapraszał przed zadaniem klęski Rosjanom. Oblężenia nie było, ale walna bitwa się odbyła.

Co do Napoleona, zajął opuszczone miasto, ale wcześniej stoczył bitwę pod Borodino, w której obie strony odniosły ogromne straty. Rosjanie mieli wtedy stolice w Petersburgu więc zrezygnowali z obrony Moskwy.

W poprzednim poście popełniłem błąd. Oczywiście chodziło mi o Kreml, a nie Krym. Zmęczenie po treningu swoje robi .
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem