18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Cyganie się obrazili :)
h................9 • 2013-07-13, 14:34
Prokuratura zajmie się zespołem Bracia Figo Fagot?

Stołeczna prokuratura sprawdzi, czy wszcząć śledztwo ws. antyromskich tekstów w piosenkach zespołu Bracia Figo Fagot. Zawiadomienie złożyło Stowarzyszenie Romów w Polsce.

Jak podawała "Gazeta Wyborcza", zespół grał na juwenaliach niemal w całej Polsce. W jednej z jego piosenek są słowa: "Nikt tak nie kradnie jak Cygan z cygańskiego taboru" oraz "A nie mówiłem, moja kochana, wyskrob, proszę, tego Cygana".
W maju Stowarzyszenie Romów w Polsce zawiadomiło prokuratora generalnego o przestępstwie nawoływania przez zespół do nienawiści na tle różnic narodowościowych.

Art. 256 kodeksu karnego stanowi: "Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2".

Jak powiedział prok. Dariusz Ślepokura z Prokuratury Okręgowej w Warszawie, sprawą zajmie się Prokuratura Rejonowa Warszawa-Śródmieście. - Sprawdzi ona czy wszcząć śledztwo w sprawie - dodał prokurator.

Postępowanie sprawdzające po 30 dniach kończy się albo wszczęciem śledztwa, albo jego odmową. Od decyzji odmownej strona uznana za pokrzywdzoną może się odwołać.

Zapomniałam źródła dopisać : nasygnale.pl/kat,1025349,title,Prokuratura-zajmie-sie-zespolem-Bracia-... . Proszę !!
Zgłoś
gacus 2013-07-13, 14:43 118
Oczywiście wyborcza... Jaka jeszcze gazeta tak zawzięcie broni w tym kraju praw każdego tylko nie Polaków?
Zgłoś
osa79 2013-07-13, 14:44 7
bo cygan i student to jeden pies..........
Zgłoś
gacus 2013-07-13, 14:49 20
@up Nie bo cygan nic nie robi całe życie, a dla studenta nie ma roboty obecnie.
Zgłoś
j................s 2013-07-13, 14:50 5
Rozwala mnie nazwisko tego prokuratora Ślepokura...
Zgłoś
BongMan 2013-07-13, 14:56 48
W Polsce prawo zawsze jest po twojej stronie! Pod warunkiem, że nie jesteś Polakiem.

Nie zapomnij o grzebieniu, ty pierdolony jeleniu.
Fazi

Mój chuj dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Zgłoś
acidapple 2013-07-13, 15:02 14
wara od braci! jedyny zespół disco-polo, który mogę słuchać godzinami nawet już o prawdzie nie można śpiewać, bo zaraz się dojebią do ciebie.

btw z okazji soboty polecam ich utwór: Już polane stoi szkło
Zgłoś
Belzedup666 2013-07-13, 15:47 8
To kurwy, to gnoje, to moja Polska w ścierwa. Wypertalać do indii gówno z rynsztoka wyciągać.
Zgłoś
vandamme1 2013-07-13, 15:50 15
Kurwa mać jakie nawoływanie do nienawiści? zagrali ze 100 koncertów (na 2 bylem osobiscie) i nigdy nie slyszalem zeby po ich koncercie jakies grupy szly napierdalac cyganów (a sam chetnie bym poszedł). W tym kraju juz sie nawet posmiac nie wolno. Łapy precz od figo fagot pajace !
Zgłoś
c................r 2013-07-13, 16:01 2
Ślepokura - i wszystko jasne
Zgłoś
Sichimpresich 2013-07-13, 18:01 4
Oczywiście Gazeta Gówno zrobiła swoje .... kurwa no tylko rozjebać tych redaktorów z tego badziewa
Zgłoś
Nihilista 2013-07-13, 18:03
Nie żal mi ani cyganów, ani pseudo artystów. Gówno nieprzeciętne, jedni i drudzy.
Zgłoś
Loaloa 2013-07-13, 18:06 6
Teraz z utęsknieniem czekam na moment, w którym prokurator pochyli się nad wstawkami na sadolu i komentarzami niektórych użytkowników. Wam się zdaje, że w internecie jesteście anonimowi i bezkarni. Ale to ułuda, zbiera się wam cały czas i kiedyś się uzbiera. Sadolowe naziolstwo będzie miało swoich własnych męczenników.
Zgłoś
wodzioKRK 2013-07-13, 18:13 7
Cyganie to przekleństwo tego kraju.
Pozwolę sobie zacytować tekst pewnej piosenki z 2001 roku
Cytat:

A to przecież tylko zwykły cygan
Brudny czarnuch
Sparszywiałe zero
Obrzezany wstyd
Kiepskie ksero
Bardzo kiepskie ksero
Czy mam ci mówić co masz robić
Co mógłbym ci teraz powiedzieć
Jeśli jeszcze chcesz być z nami

Już od dawna PP o tym syfie śpiewała....
Właściwy fragment od 2:01

Zgłoś
bananakiller 2013-07-13, 18:13 3
Pojebało? Kurwa, w jakim ja kraju żyję, żeby te pierdolone brudasy się dojebywały o to, że ktoś się z nich naśmiewa? Kurwa mać, idę zajarać, wkurwiłem się.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów