18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Cygaro
czukczuk • 2014-02-05, 17:24
Dzisiaj robiąc porządki w szafie znalazłem stare cygara Pro Patria pochodzące prawdopodobnie z lat 70. Cygara dostał kiedyś mój ojciec od swojego dziadka, którego niestety nie miałem okazji nigdy poznać.
Zgłoś
quark 2014-02-05, 17:57 18
zapalcie z ojcem po jednym i powspominajcie dziadka
Zgłoś
mrokussw 2014-02-05, 18:27 3
O ciekawie , zajrzyj głębiej w tą szafe to może kość dinozaura wyciagniesz skoro masz takie rzeczy w szafie.
Zgłoś
jbone 2014-02-05, 19:18 4
cygara z lat 70?nie sądzę.miałem paczkę fajek która była otwarta i zgubiona w piwnicy i po kilku miesiącach odnaleziona tytoń i gilza były tak suche i delikatne jak pieprz.a na fotkach dwa okruszki.więc nie są tak stare.poza tym w tle kufel z rocznika 2003 i to z związku zawodowego górników.seria na paczce cygar też ma końcówkę 03 więc z tego samego rocznika.

powiem ci jaka jest historia tego zdjęcia:owszem znalazłeś pamiątki ale nie z lat 70' tylko z rocznika 2003 po dziadku lub ojcu górniku który przeszedł na emeryturę .cygar było 5. po sutej karczmie wypalił z dwoma kolegami po sztuce -palić we dwóch to nie radocha dlatego było trzech. resztę wziął do domu i tak leżały aż postanowiłeś zrobić zdjęcia.
Zgłoś
bart3q 2014-02-05, 19:30 1
jbone jesteś debilem. Kiedyś za szafą znalazłem z 30 letnią paczkę sportów, gdyby nie ich lekko przejrzały zapach spokojnie możnaby je było palić.
Zgłoś
Bankracy 2014-02-05, 19:55
jbone jesteś debilem. Kiedyś znalazłem na działce szlugi 7 lat po ich wydaniu, były wyborne
Zgłoś
pisage 2014-02-05, 21:07 1
@jbone
Wytwórnia Wyrobów Tytoniowych w Poznaniu zmieniła nazwę na Reemtsma Polska S.A. w 1998 r, więc nie mogli wyprodukować cygar w 2003 r. pod starą nazwą.
Wyrób musiał powstać pomiędzy 1964 (nadanie ww. nazwy), a 1993 (przekształcenie w spółkę akcyjną)

Jeżeli na samym początku idea nie wydaje się absurdalna, nie ma dla niej żadnej nadziei. - Albert Einstein
Zgłoś
adeczka 2014-02-05, 23:35 2
Jaki Sadol...Gdzie reszta cygar? Smaka narobiłeś
Zgłoś
k................s 2014-02-05, 23:47 11
wsadz sobie je ładnie w dupkę
Zgłoś
quark 2014-02-06, 0:06 2
jbone

w piwnicy to znalezli ciebie po 2 latach w kondonie.... koles wyraxnie napisał, że znalazł w szafie....
Zgłoś
PoMaluchu 2014-02-06, 1:30 1
To i ja coś napiszę do @jbone:
widzę , że jesteś domorosłym detektywem, możesz mi pomóc?
Otóż kiedyś zakopałem scyzoryk, gdzieś w moim ogrodzie. Możesz wpaść i mi go odszukać?
Zgłoś
Lares86 2014-02-06, 6:54 3
Fejk! Na opakowaniu pisze 5 cygar, a w środku są tylko 2.
Zgłoś
DusiekPL 2014-02-06, 11:17 3
Fajne znalezisko. Wyglądają jak dwa kutasy. Ze stulejką na dodatek
Zgłoś
Bankracy 2014-02-06, 18:39 3
@up pedał to nawet w cygarach widzi kutasy
Zgłoś
mateuszmatel 2014-02-06, 22:00 2
Nr normy został wprowadzony 1 lipca 1967r. Cygara nie są dużo warte, pełna paczka na allegro 30zł allegro.pl/cygaro-cygara-pro-patria-i3755114593.html
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów