📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:31
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:59
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Bogiem a prawdą, to w zasadzie nic się nie zmieniło, tylko ludzie nie chodzą... Sowiecka architektura sama w sobie wygląda jak po wybuchu atomowym
Tak prezentuje się obecnie Hiroszima. Coś takiego jak wieloletnie skażenie to mit. Ludzie po prostu są zastraszeni i myślą, że ciągle im coś grozi. A fakt jest taki, że wiele osób na naszej planecie wchłania większe dawki promieniowania, a nawet nie mieli styczności z żadnym wyciekiem.
Najbardziej szkodliwe są pierwsze dni po wybuchu broni atomowej czy wycieku. Zwłaszcza jeżeli skażą najbliższe źródło wody pitnej. W Hiroszimie i Nagasaki najwięcej ludzi zmarło od picia deszczówki w akcie desperacji. Brudnej od pyłu wyrzuconego w atmosferę i silnie napromieniowanej.
Aż mi się CoD 4 przypomniał
Jakby nie te drzewa które powyrastały to nie było by żadnej różnicy
To nie czarnobyl tylko prypeć...
Prypeć Srypeć, ale zdjęcia bardzo dobre.
Obok był OTH (over the horizon radar) - Duga. Przez wiele lat w całym paśmie krótkich fal było go słychać. Kilku gigawatowe zapotrzebowanie na energię zaspokajała mu elektrownia atomowa. W ogóle okolica ciekawa...
To duże to anteny, a małe to bloki mieszkalne - chyba 4-piętrowe.
Obok był OTH (over the horizon radar) - Duga. Przez wiele lat w całym paśmie krótkich fal było go słychać. Kilku gigawatowe zapotrzebowanie na energię zaspokajała mu elektrownia atomowa. W ogóle okolica ciekawa...
To duże to anteny, a małe to bloki mieszkalne - chyba 4-piętrowe.
Tomizmc napisał/a:
Dziwie sie ze po awarii ktos sie pofatygowal zeby przyczepic napis fotka 5 i 6
Myślałem, że już głupszym być nie można, a jednak....
Polecam film Alone in the Zone . Zajebiście opowiada o historii Prypeci.
no co pierdolnęło i tyle, nie ma co drążyć
"To nie Czarnobyl a Prypeć warto zaznaczyć w Czarnobylu była sama elektrownia a tu są bloki mieszkalne pracowników tej elektrowni ktoś kto ma chociaż minimalne pojęcie powinien o tym wiedzieć. "
Trochę prawdy lecz nie do końca. Czarnobyl to mniejsza miejscowość oddalona ok. 30 km od elektrowni. Teraz normalnie mieszkają tam ludzie, a na zdjęciach faktycznie Prypeć. Byłem w poprzednie wakacje, widziałem, polecam. Przewodniczka mówiła że najlepiej zwiedza się jesienią gdy już na drzewach nie ma liści i warto wspomnieć że trzeba chodzić w bluzie i długich spodniach więc gdy jest 35 stopni można się ugotować.
Trochę prawdy lecz nie do końca. Czarnobyl to mniejsza miejscowość oddalona ok. 30 km od elektrowni. Teraz normalnie mieszkają tam ludzie, a na zdjęciach faktycznie Prypeć. Byłem w poprzednie wakacje, widziałem, polecam. Przewodniczka mówiła że najlepiej zwiedza się jesienią gdy już na drzewach nie ma liści i warto wspomnieć że trzeba chodzić w bluzie i długich spodniach więc gdy jest 35 stopni można się ugotować.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów