Nie wiem co napisać więc daję przepis na zupę kukurydzianą z kaszą jaglaną i kurczakiem
SKŁADNIKI (3 PORCJE, PO 432 KCAL)
1 łyżka oleju
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
kawałek papryczki chili
1,25 litra bulionu, rosołu
1/3 szklanki (80 g) kaszy jaglanej
1/2 łyżeczki kurkumy
400 g (1 puszka) kukurydzy
300 g filetu z kurczaka
80 ml śmietanki 30%
PRZYGOTOWANIE
W garnku na oleju zeszklić cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną papryczkę chili bez pestek i chwilę podsmażyć. Wlać gorący bulion i zagotować.
Dodać opłukaną kaszę i gotować bez przykrycia przez ok. 10 minut. W międzyczasie dodać kurkumę oraz doprawić solą i pieprzem. Dodać odcedzoną kukurydzę i gotować przez ok. 5 minut.
Filet z kurczaka pokroić w kosteczkę i wrzucić na gotującą się zupę. Gotować przez ok. 5 minut. Pod koniec dodać śmietankę i wymieszać.
SKŁADNIKI (3 PORCJE, PO 432 KCAL)
1 łyżka oleju
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
kawałek papryczki chili
1,25 litra bulionu, rosołu
1/3 szklanki (80 g) kaszy jaglanej
1/2 łyżeczki kurkumy
400 g (1 puszka) kukurydzy
300 g filetu z kurczaka
80 ml śmietanki 30%
PRZYGOTOWANIE
W garnku na oleju zeszklić cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną papryczkę chili bez pestek i chwilę podsmażyć. Wlać gorący bulion i zagotować.
Dodać opłukaną kaszę i gotować bez przykrycia przez ok. 10 minut. W międzyczasie dodać kurkumę oraz doprawić solą i pieprzem. Dodać odcedzoną kukurydzę i gotować przez ok. 5 minut.
Filet z kurczaka pokroić w kosteczkę i wrzucić na gotującą się zupę. Gotować przez ok. 5 minut. Pod koniec dodać śmietankę i wymieszać.