40 minutowy dokument o polskich tankietkach.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
To jest właśnie miś na miarę naszych możliwości. Do tego plastikowy hełm, ASG i można Ruskich bić.
Mogły stanowić jakąś przeciwwagę dla chmar PZII, szkoda ze jak zwykle zawalono sprawę dla tankietek szybkostrzelność była wystarczająca już w NKM model A i po udanych próbach w 1937r trzeba było ruszyć z przezbrajaniem. Tak to we wrześnio 1939r tylko kilkadziesiąt z ponad 500 było uzbrojone w 20mm.
xv89 napisał/a:
i można Ruskich bić.
Ruskich bić
Hitler i Napoleon się już przeliczyli, zjadła ich jak zwykle logistyka i problem z zaopatrzeniem, Rosja była praktycznie niezniszczalna ze względu na ogromne terytorium i chujową infrastrukturę, która kurewsko utrudniała zaopatrywanie armię w racje bojowe.
@up
Nie myślałem, że ruskie trole zapuszczają się również na tego typu portale...
Widać mamy tu do czynienia, ze słabo opłacanym i niewykwalifikowanym trolem. Język niby zna, ale nie opanował go na tyle, aby wyłapać ironiczny ton w wypowiedzi...
Nie myślałem, że ruskie trole zapuszczają się również na tego typu portale...
Widać mamy tu do czynienia, ze słabo opłacanym i niewykwalifikowanym trolem. Język niby zna, ale nie opanował go na tyle, aby wyłapać ironiczny ton w wypowiedzi...
Aż się łezka w oku kręci jak dożycia wracają takie perełki.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów