Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jak to mówią, cztery zera na masce, piąte za kierownicą, mógł sobie kupić jakiś normalny samochód, a nie starego złoma żeby się lansować że ma Audi.
jaki to jest "normalny" samochód? sroyota czy inna sronda od skośnookich?
spieszę z wytłumaczeniem. Silniczek od wycieraczek, to silnik prądu stałego komutatorowy, a taki wymaga szczotek, W tym zapewne 30 letnim aucie szczotki się już prawdopodobnie zużyły więc wymontuj silniczek, kup szczotki np. od rozrusznika malucha (ważne, żeby miały gruby kabelek, bo z cienkim to będą działały, jak na filmiku i na koniec przepali się kabelek) doszlifuj i zamontuj. Będą śmigały jak nowe - serwis oczywiście będzie chciał sprzedać nowy silnik do wycieraczek za kilka tysi (sprawdziłem i tak właśnie było).
Kilka tysi za silniczek do wycieraczek? To ile to auto kosztuje? Ponad mln?
Kilka tysi za silniczek do wycieraczek? To ile to auto kosztuje? Ponad mln?
zobacz sobie cennik silniczków wycieraczek w np. Mitsubishi
[ Dodano 2024-12-17, 16:59 ]
A jak się komutator wytarł przez te 30 lat ?
komutator vs szczotka - co ma mniejszą wytrzymałość na ścieranie?
Aż coś mi się przypomniało, może też wiewiórka napierdalała gniazdo wredne zwierzę xD
kuna raczej
zobacz sobie cennik silniczków wycieraczek w np. Mitsubishi
komutator vs szczotka - co ma mniejszą wytrzymałość na ścieranie?
Sprawdzałem ceny. Kilkaset złoty max do audi. Więc skąd te kilka tysi? Patrzałem na używane
spieszę z wytłumaczeniem. Silniczek od wycieraczek, to silnik prądu stałego komutatorowy, a taki wymaga szczotek, W tym zapewne 30 letnim aucie szczotki się już prawdopodobnie zużyły więc wymontuj silniczek, kup szczotki np. od rozrusznika malucha (ważne, żeby miały gruby kabelek, bo z cienkim to będą działały, jak na filmiku i na koniec przepali się kabelek) doszlifuj i zamontuj. Będą śmigały jak nowe - serwis oczywiście będzie chciał sprzedać nowy silnik do wycieraczek za kilka tysi (sprawdziłem i tak właśnie było).
U mnie to też było nagromadzenie się w tulei mechanizmu chemikaliów i brudu. Chemikalia - z myjni.
Nitestety, w takim wypadku najlepiej zdemnontować, rozebraći wyczyścić ale idiota z filmiku po prostu chciał zrobić film na sadola ala testoviron.
tam najprawdopodobniej zatarł się mechanizm, typowa usterka w starych audicach.
Pierdolisz głupoty. W audi i innych szmelcwagenach przesmarowuje się tulejki w których obracają się trzpienie trzymające ramiona wycieraczek.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów