📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
8 minut temu
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
dźwięk to dźwięk czyli to co słyszymy reszta to jakieś tam drgania mniej lub bardziej sinusoidalne
Co to za serwer? Ktoś wie?
w filmie słychać strzały - ruscy dobijają ofiary zamachu smoleńskiego
Leouch napisał/a:
Brzmi jak szogun w gta sa nandreas
O ile mi wiadomo akcja tej części GTA toczyła się w hameryce, więc tam szogunów na pewno nie było.
@kelgar1992 - jak dla mnie, to są to jakieś spieprzone dywagacje filozoficzne tak imho. Ktoś gdzieś usłyszał, piąte przez dziesiąte, że w fizyce kwantowanej tak może być, gdzie rzeczywiście, pewne zjawiska NAPRAWDĘ nie istnieją jeżeli nie są obserwowane, tzn. obserwacja dosłownie wywołuje obserwowane zdarzenie. Ale nie w przypadku drzewa, bo idąc tym tokiem rozumowania, to skoro nikt nie zauważył i nie usłyszał to drzewo się nie przewróciło. A jednak leży, nie?
Nie chodzi o sam fakt przewrócenia...chodzi o to czy wydało przy tym dźwięk czy nie
Przykład z drzewem pochodzi z dość popularnego w USA podręcznika z fizyki relatywistycznej, dokładnie rzecz z wstępu do percepcji zjawisk w przyrodzie. Pewnie koleś musiał się tego wbić na jakiś egzamin. Zostało mu w bani i się aktywuje z najmniej spodziewanych momentach. I nie są to "jakieś spieprzone dywagacje filozoficzne" tylko dość podstawowa wiedza z relatywistki, której zawdzięczamy np. GPS.
PS. Tak skończyłem politechnikę...
PS. Tak skończyłem politechnikę...
To szybko musiało zapieprzać to drzewo, skoro zastosowanie znalazła fizyka relatywistyczna [;
Nie ma to jak ciekawa rozmowa w TF2 ! ...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów