Coś nietypowego. Projekt, którego oryginalnym pomysłodawcą jest Derren Brown. Okazuje się, że ludzie nie są tak spostrzegawczy jak im się wydaje
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
17 minut temu
📌
Konflikt izraelsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2025-01-04, 11:41
Coś nietypowego. Projekt, którego oryginalnym pomysłodawcą jest Derren Brown. Okazuje się, że ludzie nie są tak spostrzegawczy jak im się wydaje
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
co to za kawałek?
kurwa,słucham kolesia i próbuje rozkminić w jakim języku gada,ale na szczęście mam napisy na dole po polsku.
msnrc napisał/a:
Kolejna kopia czegoś zagranicznego.
,,Gówno z Anglii, gówno ze Stanów
Sączy się gówno z teleekranu
Mamy dziś dużo polskiego gówna,
które chce tamtym gównom dorównać." - Brudne Dzieci Sida
Tak, jestem spostrzegawczy.
Rozpoznałbym gdyby zmienił się koleś.
Ale przecież głośno bym nie powiedział, że jest kurwa inny bo sie obrazi ;(
Rozpoznałbym gdyby zmienił się koleś.
Ale przecież głośno bym nie powiedział, że jest kurwa inny bo sie obrazi ;(
Widac ze osoby ktore tłumaczyły jak dojść np. na ten komisariat sie zorientowały ze cos nie gra Widac to po ich wyrazach na twarzy.
dobry pomysł, wykonanie trochę gorsze Z siostrą dobre, bo podmienili się, siostra jeszcze nic nie powiedziala a on już ''Mogłabyś powtórzyć?''
Chujowe. Ludzie się kapują, ale trzymają to w sobie, nie chcą W RAZIE CO zrobić z siebie schizofrenika, bo przecież nikt normalny przez X lat życia czegoś takiego im nie zrobił, więc nadal ślepo wierzą, że im się przewidziało. Z resztą skoro kolo prosi o drogę, to ktoś chce pomóc i wskazać jak trzeba iść, a nie skupia się na japie widzianej 1 raz w życiu. To podobnie jak z imionami gdy poznajemy nowe osoby. Każdy się przedstawia a nikt nic nie pamięta, bo ważniejsze są inne zachowania w danej chwili.
3:08 - dziadek w czapce po zmianie "prowadzącego" na dupę sam pyta, czy to jest to samo (pytanie), więc ostatnia scenka (niby finał..) zupełnie nie wyszła. Z resztą, wszyscy mieli wątpliwości, ale spytać "to na pewno pan?" byłoby przecież głupio, więc odpowiadają dla świętego spokoju. Xero z dupy.
yyy nie chodzi przypadkiem o to, że obok każdej z pytanych osób przechodzą kolesie z płytą wiórową i w jednym przypadku z kartonem, bynajmniej cisną się na równo a to widz ma się skapnąć że sytuacja się powtarza??
To moje zdanie, ale jestem świeży na tym forum i mogę się mylić.
To moje zdanie, ale jestem świeży na tym forum i mogę się mylić.
z dziadkiem w 3 minucie przecież zauważył zmianę i zapytał czy chodzi o to samo.
Dobra zajawka, piwo na zachętę!
Tzw. ślepota na zmiany
Fajnym, sadystycznym przykładem może być żaba. Jeśli wrzucimy żabę do gotującej się wody, to będzie próbowała z niej jak najszybciej wyskoczyć. Jeśli jednak wrzucimy żabę do wody o normalnej temperaturze i zaczniemy ją podgrzewać, to żaba się ugotuje
Jeśli chodzi o ludzi, to psychologia tłumaczy to zjawisko tym, że ślepota na zmiany pełni rolę adaptacyjną i chroni nas przed gromadzeniem zbyt dużej ilości danych.
Fajnym, sadystycznym przykładem może być żaba. Jeśli wrzucimy żabę do gotującej się wody, to będzie próbowała z niej jak najszybciej wyskoczyć. Jeśli jednak wrzucimy żabę do wody o normalnej temperaturze i zaczniemy ją podgrzewać, to żaba się ugotuje
Jeśli chodzi o ludzi, to psychologia tłumaczy to zjawisko tym, że ślepota na zmiany pełni rolę adaptacyjną i chroni nas przed gromadzeniem zbyt dużej ilości danych.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów