BMWswap napisał/a:
masz bogatych rodziców? poczekaj aż umrą... czego oczywiście ci nie życzę, ale nikt nie żyje wiecznie, musisz to mieć na uwadze
To dostanie po nich spadek. troche mniejszy niz ich majątek bo... opodatkowany
ale nie o to chodzi, a o to, że jeśli np w wyniku konfliktu zbrojnego straci cały ten majątek to będziemy mieli kolejnego śmiecia ktory nieprzystosowany nie bedzie umial o siebie zadbac i w tym caly ambaras
Sam nie jestem świety. Mam tylko podstawowe, i moge się tłumaczyć tym, że system edukacji kuleje i szkoła nie potrafi zainteresowac ucznia tym czego naucza(prawda
), ale nie w tym rzecz by sie tlumaczyc, azaakceptowac swoj blad. Spierdoliłem po całej linii, pracuje za minimalną, ale co z tego skoro bez żadnych pomocy instytucji społecznych doszedłem do tego, że razem z dziewczyną(tez pracuje za minimalna) wynajmuje mieszkanie, mam w co się ubrać i mam co zjeść. i to w Polsce! Mam chęc i motywacje by naprawiac swoje błedy i tego się trzymam, bo jesli sam nic z tym nie zrobie to do konca zycia klepalbym biede bez prawa do zasilku. Nie prosze o pomoc, a dzialam by uczciwie pracowac i sam sobie pomoc. Tyle. nie pierdolcie teraz, że jednostki z podstawowym nie dadza sobie rady. Siła i to nie ta fizyczna zadecyduje o tym kto sie utrzyma na powierzchni. Swoją drogą... podstawowe... a imprezujac z dziewczyna (studentka) nieraz zaginałem ludzi zdobywajacych wyzsze wykształcenie sprytem i inteligencja (nie chwaląc się
)