Jestem ciekaw jaka jest żywotność składowych tego urządzenia.
Deseczki piękne wycina, lepsze niż trak taśmowy.
No nie do końca zgodze sie tu z niektórymi.. akurat tak sie składa że ponad rok czasu pracowałem na dosyć sporym tartaku i jeżeli ktoś uważa że piła łańcuchowa jest nie do zajeżdżenia to grubo sie myli.
Tam piły były używane tylko do przeżynania poprzecznego dłużyc na krótsze elementy a i to były remontowane praktycznie raz w roku każda. Ja rozumiem że w domowych warunkach taka piła wytrzymuje lata niekiedy nawet kilkanaście lat. Do własnych potrzeb ewentualnie hobby wystarczy im to , jeżeli na tym chcą zarobić to nie ma szans.
http://www.echopolska.pl/
Wiadomo że równe ale chuj z tego jak trzeba ostrzyć zaraz łańcuch, a na taśmowym w zależności od rodzaju drewna można pociąć na jednej pile bez ostrzenia do 4 kloców drewna w deski, i na dodatek jest o wiele bardziej ekonomiczna niż motorówkaale deski równe;D nie to co przy traku taśmowym
Wiadomo że równe ale chuj z tego jak trzeba ostrzyć zaraz łańcuch, a na taśmowym w zależności od rodzaju drewna można pociąć na jednej pile bez ostrzenia do 4 kloców drewna w deski, i na dodatek jest o wiele bardziej ekonomiczna niż motorówka