Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Zasadniczo, to w użytej przez Flodzie konstrukcji zdaniowej:
""
Było to poprawne zastosowanie tej partykuły przeczącej. Tak więc nie wiem kto Ci te piwa stawia. Pewnie tacy specjaliści języka polskiego jak Ty
No nie jestem taki pewien, podstaw w słowo bynajmniej słowo przynajmniej, sens wypowiedzi pozostaje taki sam więc chyba nie jest poprawne.
No ja pierdole musiałem sprawdzić co to kurwa jest ten "pędzel do rozświetlacza" i wychodzi, że to ustrojstwo do nakładania szpachli na mordę. Taki film mi się przy tym poszukiwaniu wyświetlił, rano tylko spierdalać przez okno
wygląda gorzej z niż bez
Zasadniczo, to w użytej przez Flodzie konstrukcji zdaniowej:
""
Było to poprawne zastosowanie tej partykuły przeczącej. Tak więc nie wiem kto Ci te piwa stawia. Pewnie tacy specjaliści języka polskiego jak Ty
Bynajmniej to partykuła przecząca jak sam napisałeś, a po niej występuje "nie", więc mamy podwójne zaprzeczenie.
No nie jestem taki pewien, podstaw w słowo bynajmniej słowo przynajmniej, sens wypowiedzi pozostaje taki sam więc chyba nie jest poprawne.
No właśnie, że nie
Czyszczenie kompa bynajmniej nie pędzlem do rozświetlacza
- Czyli czyszczenie kompa czymś, ale na pewno nie jest to pędzel do makijażu. Zakładam, że miał to być zgrabny żart nawiązujący do poniższej rozmowy która stała się memem:
Dając tu przynajmniej:
Czyszczenie kompa przynajmniej nie pędzlem do rozświetlacza
- Musieli byśmy przyjąć, że czyszczenie kompa jakimś gównem w puszce, jest w tym zastosowaniu rozwiązaniem lepszym (według jakieś dziwnej miary) niż pędzel do makijażu... Np. Że przynajmniej gość nie niszczy do tego celu pędzla do makijażu. Z "przynajmniej" takie zdanie jak dla mnie ma sens tylko w ustach dziewczyny której chłopak podbiera pędzle aby ścierać nimi kurze. W przeciwnym zastosowaniu, zdaje się być bez sensu, jak chuj do kredensu
Bynajmniej to partykuła przecząca jak sam napisałeś, a po niej występuje "nie", więc mamy podwójne zaprzeczenie.
To nie jest podwójne zaprzeczenie tylko wzmocnienie przeczenia.
„Bynajmniej nie” jest może trochę nieintuicyjne, ale występuje w Korpusie Języka Polskiego (https://sjp.pwn.pl/korpus/szukaj/bynajmniej.html) więc jest to jak najbardziej konstrukcja poprawna:
Z "przynajmniej" takie zdanie jak dla mnie ma sens tylko w ustach dziewczyny której chłopak podbiera pędzle aby ścierać nimi kurze
A Flodzia (OP) to facet?
jak cos to -
W środku umieszcza się mieszaninę gazów, takich jak propan, butan, izobutan.
więc łatwopalne to jest
Są też normalne sprężone powietrza tylko by sprężyć gaz atmosferyczny potrzebne jest większe ciśnienie i opakowania są grubsze przez co znacznie droższe to jest
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów