A Ty? Kiedy ostatnio czyściłeś swój komputer?
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
A wczoraj czyściłem kompa...
Dobry pomysł, nie będę czyścił kompa przez rok i zobaczymy jakie cudeńko z niego wyleci
Dobry pomysł, nie będę czyścił kompa przez rok i zobaczymy jakie cudeńko z niego wyleci
ja raz miałem czyszczony w taki sposób. sąsiedzi myśleli, że burza piaskowa nadeszła
A, niech stracę.
Wentylatory przed czyszczeniem odłącza się, fizycznie!
A nie trzyma pazurem.
serwisant mode on
Pracujące pod wpływem zewnętrznego źródła, wentylatory,
działają jak prądnice i na ten przykład tańsze płyty główne i zasilacze mogą a raczej muszą
nie przeżyć w momencie, gdy zostaną potraktowane napięciem z wentla obracającego się
ponad 10000 rpm pod wpływem sprężary.
serwisant mode off
Tu ->
przykład z mojego serwisu, jak można zapuścić komputra.
Wentylatory przed czyszczeniem odłącza się, fizycznie!
A nie trzyma pazurem.
serwisant mode on
Pracujące pod wpływem zewnętrznego źródła, wentylatory,
działają jak prądnice i na ten przykład tańsze płyty główne i zasilacze mogą a raczej muszą
nie przeżyć w momencie, gdy zostaną potraktowane napięciem z wentla obracającego się
ponad 10000 rpm pod wpływem sprężary.
serwisant mode off
Tu ->
przykład z mojego serwisu, jak można zapuścić komputra.
A co do brudnego kompa to ten to pikuś :] Wypucowany rzekł bym.
Beniamin napisał/a:
Radysh to powiem Ci ze kilka firm komputerowych w łodzi tak robi i z tego co wiem z dużym skutkiem
Chyba nie ma się co martwić. Ponieważ serwis ponosi
odpowiedzialność za sprzęt. Jak coś uwalą to muszą wymienić.
Rzekłbym nawet, że to lepiej dla użyszkodnika.
Co to znaczy "z dużym skutkiem"?
genghiskhan napisał/a:
Co to znaczy "z dużym skutkiem"?
To samo co "z małym spadkiem" tylko na odwrót.
bylem niemal pewien kurwa ze to jakis "fail" filmik bo jak uzylem takiego czegos [do jaj] na materiale ktory pospawalem to zanieszyszczenia ze spoiny, osad i odpryski zdmuchiwalo (a takie zanieczyszczenia czy odpryski sie zeskrobuje metalowym narzedziem - pazur sie na tym polamie)
wiec lepiej trzymac mocno plyty wentylatory itd itp albo tak jak napisal kolega wyzej wyciagnac wentylatory.
bylem niemal pewien kurwa ze to jakis "fail" filmik bo jak uzylem takiego czegos [do jaj] na materiale ktory pospawalem to zanieszyszczenia ze spoiny, osad i odpryski zdmuchiwalo (a takie zanieczyszczenia czy odpryski sie zeskrobuje metalowym narzedziem - pazur sie na tym polamie)
wiec lepiej trzymac mocno plyty wentylatory itd itp albo tak jak napisal kolega wyzej wyciagnac wentylatory.
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów