W Brazylii inwalida ma darmowy przejazd komunikacją miejską. W 0:26 zaobserwowano cud
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:43
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
🔥
Dwa cwaniaki
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
a ja głupi myślałem że uchwyci sie autobusu i tak za nim pojedzie...
Nie tylko kierowca zaskoczony.
Nie wiem czemu ale bym go kopną.... Jebany gruby leń co dupy nie może podnieść.... Albo połamać mu oba gitary wtedy będzie potrzebował tego wózka i nie będzie musiał udawać inwalidy... Bo nim będzie
Jak to Indie to brawa dla tego Pana. Przewyższa mądrością niejednego debila na sadolu bo zad3n z was nie wpadł by na taki pomysł....nawet ja
Teraz się śmiejecie, a jak was podegra albo RZS dorwie, to będziecie płakać jak ruchany w dupkę nowożeniec, któremu nie przyszło wcześniej do głowy, że przemoc domowa może się wiązać z przecweleniem.
wydaje mi sie ze wózek inwalidzki stosowany jest tez w innych przypadłościach a nie tylko przy całkowitym paraliżu nóg, wiec nic dziwnego dla mnie ze gosciu wstał
To że wstał to nie znaczy że jest oszustem. Nie każdy kto jeździ na wózku jest całkowicie sparaliżowany, niektórzy dadzą radę przejść kilka kroków, np. po domu chodzą o kulach, ale na dłuższą wyprawę na miasto już nie dadzą rady i wtedy jadą na wózku. Np. stwardnienie rozsiane jest chorobą postępującą, na początku trochę słabnie, później chodzi o kulach, po kilku latach już tylko na wózku, a na końcu to już z łóżka nie wstaje.
Teuwil napisał/a:
To że wstał to nie znaczy że jest oszustem. Nie każdy kto jeździ na wózku jest całkowicie sparaliżowany, niektórzy dadzą radę przejść kilka kroków, np. po domu chodzą o kulach, ale na dłuższą wyprawę na miasto już nie dadzą rady i wtedy jadą na wózku. Np. stwardnienie rozsiane jest chorobą postępującą, na początku trochę słabnie, później chodzi o kulach, po kilku latach już tylko na wózku, a na końcu to już z łóżka nie wstaje.
Nie wiem czy zrozumiałeś to co sam napisałeś? Choroba jest postępowa, czyli jak siedział na wózku to raczej już nie wstanie
Albo po prostu miał kaca giganta i nie chciało mu się chodzić, a wózek babce zajebał razem z rentą
McQurwa napisał/a:
Nie wiem czy zrozumiałeś to co sam napisałeś? Choroba jest postępowa, czyli jak siedział na wózku to raczej już nie wstanie
To Ty nie zrozumiałeś, przecież w drugim zdaniu napisałem, że nie którzy na krótkich dystansach dadzą radę chodzić.
Znam osobiście dwie takie osoby co o kulach przejdą kilka/kilkanaście metrów i po schodach trzymając się poręczy powoli na pół piętra wejdą i po krótkim odpoczynku wejdą na drugie pół piętra. Na miasto bez wózka nie wyjdą bo po 5 minutach nie dali by rady ustać, ale przez chwilę da radę o kulach wysiąść z samochodu i wyjąć wózek z bagażnika.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów