A to niespodzianka
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
A to niespodzianka
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
no przecież trafił
Kiedyś dawno temu na koloniach powiesiliśmy tarcze na drzwiach domku. Gruby nie wiedział, otwarł i dostał lotką w sadło. Nawet nie poczuł.
@up musiałem się zalogować żeby się Ciebie zapytać gdzie uczyles się składać zdania?
Piottrekk1990 napisał/a:
@up musiałem się zalogować żeby się Ciebie zapytać gdzie uczyles się składać zdania?
A mnie ciekawi, kto uczył Cię czytać (ze zrozumieniem oczywiście), bo ja czaję co typ napisał.
Ta po prawej śliczne nogi
Obie dupcie fajne. Tylko ta w różowym w pierwszej sekundzie filmu jakaś słaba.
TheAndyboy888 napisał/a:
A mnie ciekawi, kto uczył Cię czytać (ze zrozumieniem oczywiście), bo ja czaję co typ napisał.
Piottrekk1990 napisał/a:
A mnie ciekawi kto was uczył, w języku polskim, pisać zaimki osobowe z wielkiej litery w środku zdania.
krasnal_hałabała napisał/a:
A mnie ciekawi kto was uczył, w języku polskim, pisać zaimki osobowe z wielkiej litery w środku zdania.
Grzeczności i szacunku nie nauczyli?
TB303 napisał/a:
Grzeczności i szacunku nie nauczyli?
W języku polskim nie piszemy zaimków osobowych z wielkiej litery w środku zdania, robienie tego jest oznaką nie szacunku a ignorancji i niewiedzy.
W porządku, jednak Ty masz rację, zaimki osobowe można pisać z wielkiej litery, sprawdziłem w słowniku. Mea culpa, ale dotyczy to tylko osób do których zwracamy się na piśmie, nie możemy pisząc opowiadanie czy powieść włożyć w usta swojego bohatera tak skonstruowanego zdania: "Jestem zawiedziony Twoją dezaprobatą", wówczas należy napisać "twoją" małą literą.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów