📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
9 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
paka2000 napisał/a:
od braku posiadania amortyzatora skrętuKtoś mi wytłumaczy od czego powstaje taki efekt?
No i od gwałtownego przyśpieszania w tym przypadku...
hahhahahaha, prawie się zesrałem ze śmiechu, świetne nagranie
A później się dziwią, że nikt ich nie lubi
Dawca nerek?
Chciałbyś dostać nerkę, którą trzeba ścisnąć, żeby się wysikać???
Hranipex napisał/a:
Dawca nerek?
Czemu nie? Zawsze, to jakieś urozmaicenie
Nie zesrajcie sie z tymi "motopizdami", bo prawda jest taka, że znajde dowolną ilość "samochodopizd" jeśli chcecie. Ludzie w większości to debile, niezależnie od tego czym się poruszają. Nigdy nie powinno się zaś wkładać wszystkich do jednego worka.
Paka2000 ten efekt to shimmy. Bie jest to efekt spowodowany brakiem amortyzatora skretu jak wspomnial kolega wyzej ale montuje sie taki amortyzator w celu zniwelowania szansy powstania shimmy. Jezeli efekt powtarza sie przy danej predkosci i obrotach za kazdym razem to moze byc to wina ramy etc.
Jednak jezeli motocykl jest w pelni sprawny to taki efekt moze powstac rowniez przy szybkim rozpedzaniu sie gdy zmieniajac bieg na wyzszy przednie kolo moze sie delikatnie podniesc (kilka mm) i przy opadaniu bedzie szukalo przyczepnosci. Shimmy moze nas tez dopasc gdy przy wiekszej predkosci wjedziemy na nierownosc, torowisko itp.
Najlepszym rozwiazaniem jest poluzowamie uchwytu podczas jazdy poniewaz proba walki z kierownica spowoduje rzucanie nam dupskiem na boki co poskutkuje glebą.
Jednak jezeli motocykl jest w pelni sprawny to taki efekt moze powstac rowniez przy szybkim rozpedzaniu sie gdy zmieniajac bieg na wyzszy przednie kolo moze sie delikatnie podniesc (kilka mm) i przy opadaniu bedzie szukalo przyczepnosci. Shimmy moze nas tez dopasc gdy przy wiekszej predkosci wjedziemy na nierownosc, torowisko itp.
Najlepszym rozwiazaniem jest poluzowamie uchwytu podczas jazdy poniewaz proba walki z kierownica spowoduje rzucanie nam dupskiem na boki co poskutkuje glebą.
@up ci którzy potrafią się z tego śmiać, bo "tradycja" są ok. Ale kupa ludzi bierze to na serio, potem zajeżdża drogę, szeryfuje, i ogólnie pruje dupe "bo motopizda". Na ludzi bez własnego mózgu jedynym remedium jest wrzucanie im człowieczeństwa łopatą do głowy.
meh, jakieś to takie...meh
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów