📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:43
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
🔥
Dwa cwaniaki
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Superszadko napisał/a:
Żart żartami, ale niech ktoś mi powie, że taki stary Ursus C330 jest gorszy technicznie od nowoczesnych traktorów. Oczywiście nie porównuję osiągów roboczych, ale samą konstrukcję i działanie traktora....
Jestem przekonany, że 50 lat temu, jak te poczciwe C330 wypierały z pól i wsi konie, to ludzie pracujący na polu mieli takie same porównania.: "A po co nam te maszyny, psują się, paliwa trzeba. Jak koń chce pić na środku pola, to się idzie po wiadro z wodą ze studni, napije się i dalej robi, a z tymi traktorami, to trzeba do miasta iść i komuś za paliwo płacić!". A wracając do traktorów, to polecam sprawdzić w słowniku takie słowo - POSTĘP. Także wracaj do swojego C330 i do wczesnych lat 70tych.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów