📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:43
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Żart żartami, ale niech ktoś mi powie, że taki stary Ursus C330 jest gorszy technicznie od nowoczesnych traktorów. Oczywiście nie porównuję osiągów roboczych, ale samą konstrukcję i działanie traktora. W domu mamy starą 30-stkę, ma 34 lata i to stare gówno nadal jest działające. Jak się coś rozleci to części są cholernie tanie, wymiana opiera się na odkręceniu śrub i złożeniu do kupy (zazwyczaj trzeba użyć młotka, bo czasem coś nie pasuje) i można jechać dalej. Nie masz akumulatora? To odpalenie na pych. Złapałeś kapcia na przednim kole? To sobie podłożysz kawałek drewna pod koło i jedziesz na 3 kołach. Zapowietrzy ci się po skończeniu paliwa? Dymasz po kanister z paliwem i sobie ręczną pompką odpowietrzysz. Zgubiłeś kluczyk od stacyjki? To sobie wsadź gwóźdź. Nowoczesne traktory są oczywiście super komfortowe i wydajniejsze, ale byle gówno ci się stanie i jesteś w czarnej dupie, bo bez serwisu to nawet nie wiesz gdzie co jest w tym silniku (znajomemu w John Deerze zapowietrzyła się pompa paliwowa to musiał wzywać serwis na środek pola, bo traktor stanął dęba i chuj.) PS. Po cholerę to piszę ? Nie wiem, chyba mi się nudzi, więc dajta chopy i baby krate brofców i se pójde stunt.
To Szfecja,wystraszyli się Grety i pozbyli się kopciucha.
Zuczek napisał/a:
Przecie to 30stka nasza
Sam jesteś 30stka, przecież to MF 255 w Polsce produkowany również pod nazwą Ursus 3512.
xiro napisał/a:
pewnie zgasl mu to postanowil pociagnac dalej z gorki
Brak ciśnienia w układzie pneumatycznym - brak hamulców.
TranzystorWyklęty napisał/a:
Brak ciśnienia w układzie pneumatycznym - brak hamulców.
Co Ty pitolisz, to ma normalne hydrauliczne hamulce, tzn. powinno mieć jeśli są sprawne. Pneumatyka jest do przyczep. Odpalali z wysokiego biegu i kierowca wpadł w panikę
W sumie to Pakistan to dawne ziemie Indii o to zresztą toczy się tam wieczny spór
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów