📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jeszcze troche i będzie drugi Prypeć
Ps podobno jeśli ktoś chce zamieszkać w Detroit to wybiera sobie pierwszą z brzegu wolną miejscówke i po prostu się tam wprowadza
Ps podobno jeśli ktoś chce zamieszkać w Detroit to wybiera sobie pierwszą z brzegu wolną miejscówke i po prostu się tam wprowadza
Wszystko fajnie, kocham takie miejsca tylko jedno mnie intryguje:
Co do cholery robi wiking w oknie?!
Co do cholery robi wiking w oknie?!
To teraz Wy pochwalcie się znalezionymi przez was opuszczonymi budynkami ;D
W tym temacie: sadistic.pl/opuszczone-budynki-zdjecia-zrobione-przez-uzytkownikow-vt52182.htm
W tym temacie: sadistic.pl/opuszczone-budynki-zdjecia-zrobione-przez-uzytkownikow-vt52182.htm
Ditroit to to miasto u rusków co im japońska elektrownia walnęła i potem biegały mutanty, artefakty, monolit itd.?
Te miejsca wyglądają jak po dobrej imprezie
Takie niby opuszczone a na ostatnim zdjęciu za oknem tłum ludzi.
Ammol ma racje co robi wiking w oknie i powtarza sie na 3 zdjeciach w okanch :/
Cthulhu napisał/a:
Zmniejszenie znaczenia przemysłu motoryzacyjnego który był najważniejszy w tym mieście... I kilka kryzysów
Tu chodziło też o kryzys miejski wywołany przez zbyt dużą ilość nieprzemyślanych i dużych inwestycji oraz kryzys ekonomiczny. Do tego dochodzi krótkowzroczne planowanie urbanistów i planistów, którzy chcieli przenieść centrum na przedmieścia. Narobili budynków, a potem firmy poprzenosiły się w lepsze miejsca. Zwłaszcza jak w latach '70 wybudowano "Centrum Renesansu" i przeniosło się tam bardzo wiele firm z obrzeży. Właściwie to największa miejska recesja to zaczynała się właśnie w latach '70 i '80.
Zresztą polecam: wyborcza.pl/1,97559,6692551,Detroit__Jak_upadal_symbol_Ameryki_.html
Robocop wszystkich rozjebał
tasior87 napisał/a:
nasuwa się pytanie... dlaczego?
z tego co kiedyś czytałem (chyba nawet na sadisticu) to obecnie większość mieszkańców Detriot jest czarna. może tu trzeba poszukać przyczyny upadku symbolu motoryzacji USA
Chyba tylko w stanach opuszczają budynki nie zabierając nawet szczoteczki do zębów, a na tym 4 zdjęciu w komentach to istny Diabeł się ujawnił
W kolejnych oknach znów wiking. No jak by to Norwegia była to rozumiem ale tutaj?
(nie mogłem wyedytować poprzedniego posta)
sadistic.pl/budynek-sie-zawala-z-idiota-w-srodku-vt22080.htm
To budynek z drugiej foty, może to duch tego gościa, miał nordyckie korzenie
(nie mogłem wyedytować poprzedniego posta)
sadistic.pl/budynek-sie-zawala-z-idiota-w-srodku-vt22080.htm
To budynek z drugiej foty, może to duch tego gościa, miał nordyckie korzenie
Fajne miejscówki, pewnie pełno tam ćpunów i bezdomnych.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów