📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Marcoin napisał/a:
Tu chodziło też o kryzys miejski wywołany przez zbyt dużą ilość nieprzemyślanych i dużych inwestycji oraz kryzys ekonomiczny. Do tego dochodzi krótkowzroczne planowanie urbanistów i planistów, którzy chcieli przenieść centrum na przedmieścia. Narobili budynków, a potem firmy poprzenosiły się w lepsze miejsca. Zwłaszcza jak w latach '70 wybudowano "Centrum Renesansu" i przeniosło się tam bardzo wiele firm z obrzeży. Właściwie to największa miejska recesja to zaczynała się właśnie w latach '70 i '80.
Zresztą polecam: wyborcza.pl/1,97559,6692551,Detroit__Jak_upadal_symbol_Ameryki_.html
Można dodać do tego także wzrost przestepczości wynikający z coraz większego bezrobocia i zamieszek na tle rasowym w zakładach pracy To skutecznie wpłynęło na popyt w mieszkaniówce, handlu czy usługach w centrum.
Bogatsi zaczeli przenosići się na przedmiescia więc Detroit zaczeło notowac coraz mniejsze dochody. Zaczęły sie cięcia np: teatr został przerobiony na parking itp.
skyscrapercity.com/showthread.php?t=296772
Ogólnie sytuacja przypomina trochę Łódż gdy Polska zaczęła skupywac tańsze wyroby włukiennicze z Chin.
Jak ktoś tutaj wspomniał ,właśnie główny powodem były zamieszki jakie robili murzyni ,Biali się powynosili to miasto nadal jest zamieszkane w ponad 97% przez czarnych. To oni tak zdemolowali miasto ,samo się nie zdemolowało. Biali w stanach już są mniejszością ,tak będą wyglądały stany za jakieś 40 lat.
jestem z lotnik_1, chętnie pobawiłbym się tam ASG albo paintballem.
będą białe getta:D
Zajebisty zakład pogrzebowy bym tam założył... taki z klimatem...
Jak ktos lubi takie klimatyczne fotki to polecam : www.opuszczone.com - jest tego pelno a HumanTree robi naprawde dooooobre zdjecia
genialne zdjęcia!
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów