Nie wiem czy się wystrzelał raczej w Diaz'a wstąpiły siły po tym jak trafił Conora od tamtego strzału walka toczyła się pod dyktando Diaza tak w stójce jak i w parterze. Pierwsza runda była dla Conora, który się chyba trochę przeliczył z twardością swojej szczęki.
Diaz ma czarny pas w BJJ i trenuje ze swoim bratem Nickiem który McGregora poskładałby w pierwszej rundzie. Conor i tak wygrał bo wykosił +-$10m, a sam mówił, że najpierw chodzi o kase a później o pasy. Nie mniej pierwsza porażka pewnie boli, Aldo już się napuszył gdzieś na fejsie, ale może się schować jak cała kategoria 145lbs może poza Frankiem Edgarem.
Pierwsza porażka w UFC.
I proszę eksperta o wytłumaczenie. Lubię zagrać w UFC czy czasami obejrzeć jakieś gale nie znam wszystkich zawodników itp. Ale dlaczego w UFC fajterzy prują się po mordach do ostatniego tchu, nie mają siły podnieść ręki ale walka trwa, a w tym naszym jebanym KSW, jeden wywróci drugiego i sędzia już przerywa walkę. O chuj w tym w chodzi ? Wczoraj jak oglądałem te KSW to co najmniej 3 walki powinny trwać dalej. Obalenie na glebę a sędzia rozdziela towarzystwo. To są inne przepisy jakieś czy co ?
Wszystko zależy od sędziego, który decyduje czy zawodnik jest w stanie przyjąć ciosy i kontynuować walkę czy jest to egzekucja i należy to przerwać. I nie przesadzaj z tym, że w KSW przerywają za szybko walki bo ostatnia walka Pudziana powinna być szybciej przerwana ale sędzia ją kontynuował