Jeżeli kiedykolwiek was ciekawiło co stało się ze sprzętem wojskowym po wojnie, ten filmik powinien was zaciekawić.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Jakoś mi nie pasuje Stg czy Mauser w łapach ciapaków albo murzynów... po prostu zbyt wyrafinowane jak na kogoś kto lubi kozy albo od wieków stawia lepianki z gówna.
A używanie zwrotu przez autora "poniemiecki szajz" jest nie na miejscu. Co jak co ale niemcy dbali o jakość produkcji która jednak czasem (czołgi) odbijała się na ilości. Ruscy mieli dużo wszystkiego ale historie o biegach zmienianych młotkiem w czołgach to każdy chyba słyszał.
A używanie zwrotu przez autora "poniemiecki szajz" jest nie na miejscu. Co jak co ale niemcy dbali o jakość produkcji która jednak czasem (czołgi) odbijała się na ilości. Ruscy mieli dużo wszystkiego ale historie o biegach zmienianych młotkiem w czołgach to każdy chyba słyszał.
Szkoda ze 90% wykorzystanych materiałów zerżnięto z onetu
Wiadomo, ze w morzach i oceanach jest więcej samolotów niż okrętów na niebie
pietras_ja napisał/a:
Wiadomo, ze w morzach i oceanach jest więcej samolotów niż okrętów na niebie
cytaty z kwejka zostaw na kwejku
Fakt, że do dziś jednym z najlepiej sprzedających się pistoletów jest Colt zaprojektowany w 1911, jednym z najczęściej sprzedawanych karabinów jest modyfikacja karabinu AK zaprojektowanego w 1947 roku, a do dziś wykorzystuje się sprzęt zdobyty na wojsku którego weterani mają już pod 90 lat oznacza nie mniej ni więcej, a tyle, że rozwój broni prochowej osiągnął swój szczyt i nie da się bardziej ulepszyć broni, które mamy teraz.
Dlatego też coraz śmielej wchodzimy w rozwój broni laserowej, rail gunów, EMP i mikrofali
Dlatego też coraz śmielej wchodzimy w rozwój broni laserowej, rail gunów, EMP i mikrofali
Rewelacyjnie opowiada. Szybko, konkretnie i ma głos, który nie denerwuje. Przeciwnie, na swój sposób ubarwia przekaz. Piwko!
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów