Mamy wspaniałą historię.
Mieliśmy wspaniałych przywódców.
Mieliśmy ludzi, którzy bez słowa oddawali
życie i zdrowie za to byśmy mogli żyć na pięknych i ważnych geopolitycznie ziemiach.
Teraz mamy "elitę" polityczną która bije brawo przegłosowaniu ustawy odbierającej obywatelom prawo do patrzenia (tylko PATRZENIA) rządzącym na ręce.
wyborcza.pl/1,76842,10304822,Platforma_Obywatelska_drastycznie_zmniejs...
I mamy naród, który mimo to potrafi potrafią taką elitę doceniać
sondaz.wp.pl/
Nie łudźcie się, że jeśli wybory PiS, albo SLD, albo PSL to będzie lepiej.
Żyjecie już 20 lat w tej "demokracji" i wiecie dobrze, że nie będzie lepiej.
Czasami tylko wygląda na to, że jest lepiej. Ale to tylko puder na twarzy administracji państwowej. Tylko.
Młodzi ludzie w Polsce wolą kręcić kolejny lipbudy (co gorsza biorą w tym także udział wykładowcy i nauczyciele), wolą organizować marsze zombie, juwenalia, marsze w obronie marihuany, grupy setek kibiców krzyczące coś o Toli i Tusku i inne nic nie znaczące wydarzenia.
Ale nie potrafią się skrzyknąć i pokazać, że nie podoba im się podnoszenie podatków (z wyjątkiem siedmiu wykopowiczów), nie podoba im się roztrwanianie pieniędzy z rezerwy demograficznej (ich emerytury), nie podoba im się zabieranie pieniędzy
które miały trafić do funduszy emerytalny.
Nic z tych rzeczy.
Dlaczego? Dlaczego do jasnej kurwy nędzy tak ciężko zrobić coś w tym kierunku.
Na spotkanie piwne przychodzi więcej wykopowiczów, niż na protest przeciwko podnoszeniu podatków.
To nie politycy są odpowiedzialni za to co się dzieje w kraju. To naród.
Naród który ich wybrał i naród który rok w rok udziela im mandatu zaufania.
Ale ten sam naród może wyjść na ulice, ten sam naród może wywieźć na taczkach ludzi z parlamentu, ten sam naród może wybrać do kierowania państwem ludzi odpowiedzialnych.
Ale tego nie robi. Bo kurwa śpi!
I obudzi się z ręką w nocniku.
nowaprawica.org.pl/home/item/obudzicie-si-z-rk-w-nocniku
Nie lubię używać takiego słownictwa ale nie mam wyboru:
Pizdy z Was a nie mężczyźni. Kurwy a nie ludzie. Trwonicie swój czas i zdrowie zaprzepaszczając szanse na lepsze jutro.
Jeśli już w redaktorach Wyborczej gotuje się krew
wyborcza.pl/1,76842,10304822,Platforma_Obywatelska_drastycznie_zmniejs...
to dlaczego Wy wciąż śpicie? Dlaczego do jasnej kurwy nędzy. Czekacie aż wasze żony z dziećmi wyjdą na ulice? Czekacie aż wasi rodzice z laskami rzucą się na limuzyny rządzących?
Na co kurwa czekacie? Pytam się na co?
Płaczę i drżą mi ręce ... serce mi wali i brak mi słów. Chcecie by wasze dziewczyny, żony i matki wyszły na ulice i zaczęły walczyć o lepsze jutro?
Tego kurwa chcecie? Wstydu na cały świat. Hańby której nigdy nie zmyjecie!?
pokazywarka.pl/o38l5g/