📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:14
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:00
🔥
Impreza firmowa
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
zwykły piorun i to daleko za szybą, a emocje jakby do nich z gradów pruli
8765tj napisał/a:
zwykły piorun i to daleko za szybą, a emocje jakby do nich z gradów pruli
najcichsze pioruny jakie w życiu oglądałem Linia energetyczna
@up
nie obejrzałeś, ale się wypowiedziałeś?
nie obejrzałeś, ale się wypowiedziałeś?
nowynick napisał/a:
najcichsze pioruny jakie w życiu oglądałem Linia energetyczna
Skad wiesz, może pan burza sobie cichaczami podpierduje.
Krzyczcie kurwy skosne bo tylko tyle mozecie zrobic psojady podstatkiem ich przeciagac
co roku napierdalają tam tajfuny i co roku są zdziwieni zupełnie tak jak u nas z pogodą w marcu, wszyscy zdziwieni, że w marcu jeszcze może śniegiem przyprószyć i co roku słyszę "fajną zimę mamy tego lata".
Kiedy cały kanał od ziemi do chmury jest zjonizowany, znacznie zmniejsza się opór powietrza, co pozwala na przepływ znacznej ilości ładunku. Kiedy ujemne wyładowanie zbliży się do ziemi, od dołu wyrusza mu na spotkanie jego dodatni odpowiednik. Zwykle jego źródłem są wysoko położone obiekty (drzewa, maszty, budynki). Prawa elektrostatyki powodują, że bardzo skutecznym źródłem dodatniego wyładowania pilotującego są ostro zakończone metalowe przedmioty. Piorunowi towarzyszy plazma, która przy takim ciśnieniu ma zbliżone do czerwonego koloru barwy. Ktoś powyżej doskonale przyrównał to zjawisko do łuku elektrycznego. Prąd potrafi przeskoczyć z linii energetycznej wysokiego napięcia na pojazd właśnie w taki sposób w powyżej widocznych warunkach. Jak byłem młodszy zaczynałem od zwierząt na pastuchu. Potem podczas burzy pod liniami wysokiego napięcia podłączałem różne czworonogi do niskiego napięcia. Jakie moje zdziwienie było, kiedy prąd je jebał bez błyskawicy. Cieszę się, że żyję, chociaż w ogólnym rozliczeniu nie powinienem
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów