📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
43 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:26
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
A dobre to mięso chociaż, czy tylko kontrowersyjne?
HOT to gorący, a nie dobry. I to faktycznie jest chyba oryginalny HOT DOG
A co do samego mięsa, no cóż. Oni mają swoje, my swoje, i nie widzę w tym nic złego:
A co do samego mięsa, no cóż. Oni mają swoje, my swoje, i nie widzę w tym nic złego:
@up
A nie ostry?
A nie ostry?
Az sie głodny zrobiłem, wszamał bym udko takiej sobaki.
Lepiej być niezadowolonym człowiekiem niż zadowoloną świniaą; lepiej być niezadowolonym Sokratesem, niż zadowolonym głupcem. A jeżeli głupiec i świnia są innego zdania, to dlatego, że umieją patrzeć na sprawę ze swojego punktu widzenia.
Wyglądają smakowicie, jak świnki z rusztu.
Świnka jest inteligentniejsza niż piesek i ją jemy.Nie widzę w tym nic złego
Wyglądają na nadal agresywne
☠✠☠✠☠✠
GerardBacher napisał/a:
Pies to przyjaciel czlowieka,zawsze z nim byl,ale idioci i tak beda porownywac do swini czy kurczkaka,nonsens.
Kurczak czy swinia tez może byc przyjacielem człowieka. A co do psów to zagryzaja tysiace ludzi, ładni mi przyjaciele. Jak łącza sie w zdziczałe watachy poluja na wszystko co siue rusza nie wykluczajac ludzi, pod tym wzgledem sa gorsze od wilków.
Katie napisał/a:
Mięso zwierząt mięsożernych jest z reguły gorszej jakości, bo często żrą różną padlinę, a ich tkanki wchłaniają składniki niezbyt odpowiednie dla nas.
Psy na dzikim wschodzie nikt nie karmi mięsem, 90% spozywanego pokarmu to pokarm roslinny.
Tak tez robiły u nas chłopki na wsi, które tak samo dawały zryć swini i psu. a tak teraz robia pseudohodowcy dajac szczeniakom tylko kasze i inne badziewia bo tak jest taniej.
Ostatnim gatunkiem są wege-zjeby które torturują swoje zwierzeta dajac im wegańskie karmy.
Co do samego przygotowania psiego miesa to pchlarze sa czesto wrzucane żywe do wrzatku lub odpowiednio obijane kijem by mieso skruszało.
Lepiej być niezadowolonym człowiekiem niż zadowoloną świniaą; lepiej być niezadowolonym Sokratesem, niż zadowolonym głupcem. A jeżeli głupiec i świnia są innego zdania, to dlatego, że umieją patrzeć na sprawę ze swojego punktu widzenia.
Mięso zwierząt mięsożernych jest z reguły gorszej jakości, bo często żrą różną padlinę, a ich tkanki wchłaniają składniki niezbyt odpowiednie dla nas. Szczególnie podłe jest mięso psie, bo psy, zwlaszcza zdziczałe, żrą wszelkiego rodzaju odpady które mają jakiekolwiek wartości odżywcze. O ile mięsożerca preferuje świeżo upolowane mięso albo jest prawidłowo odżywiany w hodowli, to jego mięso może mieć lepszą jakość. Ale wiadomo że w warunkach hodowlanych innych niż jakieś pierdu pierdu luksusowe takie odżywianie to mrzonka, dlatego zalecam sobie dać z tym spokój. Jak już chcecie dobrego mięsożercę, to najlepiej szczupaka z jeziora. Reszta to z reguły syf.
Z tego samego powodu wieprzowina może mieć różną jakość, od wysokojakościowej do naszprycowanej sterydami tektury. Zastanawia mnie ilu z was wpierdyla pangę bo tania, a nie zdaje sobie sprawy z tego że to najgorszy syf, bo panga to padlinożerna ryba zbierająca wszelkie szczątki z mułu. Tak samo jak tołpygi, karpie, hodowlane pstrągi i inne sranie w banię.
Najzdrowiej jest spożywać mięso w mniejszej ilości, a dobre (wołowina, królik, dziki drób, dziczyzna- ale tylko dzik! Reszta "dziczyzny" też żre co popadnie. Dzik gówna nie ruszy). Smacznego!
Edit: @poligon6 czytaj kurwa ze zrozumieniem.
Z tego samego powodu wieprzowina może mieć różną jakość, od wysokojakościowej do naszprycowanej sterydami tektury. Zastanawia mnie ilu z was wpierdyla pangę bo tania, a nie zdaje sobie sprawy z tego że to najgorszy syf, bo panga to padlinożerna ryba zbierająca wszelkie szczątki z mułu. Tak samo jak tołpygi, karpie, hodowlane pstrągi i inne sranie w banię.
Najzdrowiej jest spożywać mięso w mniejszej ilości, a dobre (wołowina, królik, dziki drób, dziczyzna- ale tylko dzik! Reszta "dziczyzny" też żre co popadnie. Dzik gówna nie ruszy). Smacznego!
Edit: @poligon6 czytaj kurwa ze zrozumieniem.
poligon6 napisał/a:
Kurczak czy swinia tez może byc przyjacielem człowieka. A co do psów to zagryzaja tysiace ludzi, ładni mi przyjaciele. Jak łącza sie w zdziczałe watachy poluja na wszystko co siue rusza nie wykluczajac ludzi, pod tym wzgledem sa gorsze od wilków.
.
Nie, nie może. Nie w taki sposób co pies. Był z nami znacznie dłużej od któregokolwiek zwierzęcia. Pomagał polować, bronić domostwa i wspierać na duchu. Do tej pory to jedyne zwierze które potrafi zrozumieć ludzką mimikę twarzy.
"Pomagał polować, bronić domostwa i wspierać na duchu."
A także był awaryjnym źródłem pożywienia. Do dziś w biednych regionach świata, gdy przyjdzie bieda to je się właśnie psy. We wszystkich opisach klęsk głodowych z przeszłości podaje isę, że w pierwszej kolejności zjadało się właśnie psy. Co logiczne, je resztki i jest łatwy w utrzymaniu.
A także był awaryjnym źródłem pożywienia. Do dziś w biednych regionach świata, gdy przyjdzie bieda to je się właśnie psy. We wszystkich opisach klęsk głodowych z przeszłości podaje isę, że w pierwszej kolejności zjadało się właśnie psy. Co logiczne, je resztki i jest łatwy w utrzymaniu.
kurwa no jedni jedzą swinie a drudzy psy lol
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów