Wiewór napisał/a:
Dla ciebie trolowanie. Dla człowieka rozumnego pam buk to bajka dla debili.
Skutki poczynań "ludzi rozumnych" można dziś podziwiać np w Szwecji lub we Francji na każdej płaszczyźnie życia społecznego.
Tak przy okazji, mam dla Ciebie złą wiadomość, człowieku rozumny.
Od roku 1968 odłam lewicy podszyty marksizmem kulturowym para się zmianą świadomości społecznej poprzez odwrócenie znaczenia terminów często używając do tego tak zwanej poprawności politycznej : np : rodzina hetero z dzieckiem = nienormalność i zacofanie, związek homo z dzieckiem = postęp i normalność lub też "homoseksualizm jest determinoway biologicznie" i "płeć nie jest determinowana biologicznie". Dowody naukowe zastępują wiarą w gusła i inne dyrdynały - prawdziwe oświecenie.
Analogicznie jest z lewicowym "człowiekiem rozumnym" , który jest zwykłym bęcwałem bezrefleksyjnie powtarzającym i wierzącym w obce twierdzenia, które uznał za własne, lecz nie potrafiącym logicznie ich uargumentować. Zwykle repertuar argumentów takich osobników jest ograniczony do 2 - 3, bo więcej ciężko spamiętać.
W Irlandii głównym hasłem podczas referendum aborcyjnego było to "aborcja ratuje życie". Powoływano się na statystyki, z których wynikało że w ciągu roku 20 - 30 kobiet w całej Irlandii popełniało samobójstwo z powodu braku dostępu do aborcji. Dziś w Irlandii wykonuje się 12 000 aborcji rocznie (co rok wymazują z mapy Irlandii 30te co do wielkości miasto ). Za 23 lata od teraz (5 lat aborci + 2 dekady na aktywację zawodową) liczba płatników podatków spadnie na tyle, że będzie potrzebne kolejne referendum - eutanazyje - gdyż mała ilość osób w wieku produkcyjnym nie będzie w stanie utrzymać starzejącego się społeczeństwa. To będzie prawdziwy rechot historii. Osoby głosujące wtedy za oborcją, zorientuja się, że głosowały za własną eutanazją.
"Ludzie rozumni"