📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
10 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:26
Co tu się odjebało? Brakowało tylko kijka żeby mógł szturchnąć
Zawał? Wylew? A może po prostu zemdlała? Niechaj ekspert sie wypowie.
Kiedyś po ostrym chlaniu miałem podobny atak, wykręca człowiekowi ręce, prostuje nogi, zatyka gardło tak, że nie da się złapać oddechu. Dochodzi do tego lekka paranoja bo sam nie wiesz co się z tobą dzieje, do dzisiaj najbardziej się boje, że takie coś złapie mnie kiedy będą w wodzie albo podczas prowadzenia auta. Tak więc mniej pływam a jak piję to tak by następnego dnia moim jedynym obowiązkiem było opuszczenie łóżka w celu dobrania pokarmu bądź też wysrania się. Dziękuje za uwagę.
Za bardzo nawodnił organizm
@Heydash Z tego co pamiętam z kursu ratownika to nieprzytomną ofiarę utonięcia po długim pobycie w wodzie kładzie się na plecach i rusza energicznie rękoma (tak jak panowie Miszczowie Ratownictwa Po Chuju Fest coś tam niby próbowali w 2:20) żeby pobudzić płuca do odruchu wykrztuśnego - jeżeli nie ma w nich wody to pozycja nie zaszkodzi, jeżeli jest w nich woda to zaczną pracę by ją wydalić, jeżeli jest woda ale ofiara utonięcia jest już denatem - pozycja i wszselkie działania nic już nie zmienią. Ułożenie w pozycji bocznej może zabić potencjalną wciąż żywą osobę bo woda wypłynie a praca płuc nie zostanie przywrócona, poza tym przeważnie przy utonięciu trzeba jeszcze jednocześnie stymulować pracę serca a nie da się tego robić w pozycji bocznej ustalonej.
Live is brutal and i like it.
zajebiści ci chińczycy nie wiedzą co robić w takich sytuacjach, choć biega z zajebistą koszulką uszytą przez młodszą siostrę.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów