Przykłady inwestycji z PARP [obok kwota]
– Interaktywny serwis społecznościowy SportoweSpotkania.pl integrujący ludzi czynnie uprawiających sport oraz umożliwiający organizację zajęć sportowych 827 696,00
Prawie milion złotych [pamiętajcie, że UE daje tylko część kwoty]. Nie mogę znaleźć tego portalu, ktoś coś wie? Chętnie się umówię na sportowe spotkanie i zagram w siatkę, ale nie mogę odnaleźć tej strony. Proszę o kontakt albo komentarz gdzie mogę skorzystać z oferty serwisu.
– Kompleksowa platforma usługowa dla właścicieli psów oraz podmiotów świadczących dla nich usługi 452 200,00
Platforma usługowa dla właścicieli psów. Nie łapię tego dofinansowania. Jakieś konkrety? Adres strony? Mam psa, chętnie przejrzę oferty usług.
-TechBite – vortal technologiczny 833 760,00
Ostatni komentarz użytkowników portalu to o ile dobrze widzę w aktualnościach - ostatnie komentarze - 2013 rok i to po jednym, czy dwóch komentarzach, 90% treści nie ma żadnych ocen i komentarzy, ostatnia "aktualność" 2014 rok. Opis strony? "Portal Marzeń " Tak, z emotikonką.
– Stworzenie internetowego serwisu do tworzenia i automatyzacji Biznes Planów eFinika.pl 839 375,00
Pieniądze z tego co widzę w PARP poszły na stworzenie internetowego serwisu. Nie umiem go znaleźć, ktoś coś wie?
efinika.pl
Ich strona na FB też nie działa od 4 lat i ma 36 polubień.
To tylko wyciągnięte przeze mnie przykłady oficjalnie wpisane w PARP - Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości. Na chybił trafił z setek podobnych. Chyba stworzę stronę na FB, gdzie będę ukazywał projekty współfinansowane z UE. W następnym podobnym poście dam adres, jak już będzie działać. Naprawdę chętnie dowiem się jak prosperują te wszystkie firmy, może ich właściciele będą mieli okazję pochwalić się osiągnięciami. Fakt, że nie mogę odnaleźć strony może wynikać z tego, że ktoś stworzył świetną domenę i sprzedał ją z zyskiem, inwestując pieniądze w coś jeszcze lepszego. Naprawdę chętnie poczytam o świetnie wydanych pieniądzach z budżetu państwa na rozwój przedsiębiorczości.
Oto adres, jakby kogoś to zainteresowało, będę umieszczał po 1-2 zapytaniach dziennie o projekty wpisane na listę dotacji. Przy czym serio nie lajkujcie, możecie sobie tylko sprawdzać od czasu do czasu, robię to społecznie.