18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:10
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-08, 0:14
Parlament Ugandy uchwalił ustawę przewidującą karę dożywotniego więzienia za niektóre rodzaje aktów homoseksualnych. Obrońcy praw człowieka krytykują nowe prawo jako "najgorsze na świecie".

Dożywocie przewidziano za kontakty homoseksualne z udziałem nosiciela wirusa HIV, za seks homoseksualny z nieletnimi i osobami niepełnosprawnymi, a także za wielokrotne kontakty homoseksualne, do których dochodzi za obopólną zgodą.

Ustawa zawiera też zapis o karze siedmiu lat więzienia dla osoby, która "prowadzi ceremonię zawarcia małżeństwa" przez osoby tej samej płci.

Uchwalona obecnie ustawa jest zrewidowaną wersją projektu z 2009 roku, w którym za kontakty homoseksualne groziła nawet kara śmierci.
"Najgorsza na świecie" ustawa

Prezydent Yoweri Kaguta Museveni ma 30 dni na podpisanie ustawy. Choć w przeszłości wyrażał się on "lekceważąco" o homoseksualistach, ostatnio złagodził stanowisko, mówiąc, że jest przeciwny tylko homoseksualistom, uprawiającym "autopromocję".

Frank Mugisha, znany ugandyjski aktywista gejowski, oświadczył, że uchwalenie tej ustawy, "najgorszej na świecie", to "prawdziwie przerażający dzień dla praw człowieka w Ugandzie".
»
Jego zdaniem ustawa "otworzy nową erę strachu i prześladowań". - Jeśli prezydent Museveni ją podpisze, zostanę wtrącony do więzienia na resztę życia i według wszelkiego prawdopodobieństwa zabity - dodał.

Amerykańskie wpływy?

Ugandyjscy homoseksualiści twierdzą, że przywódcy polityczni i religijni w ich kraju dostali się pod wpływy amerykańskich ewangelików, usiłujących szerzyć antyhomoseksualną kampanię w Afryce.

Ustawę krytykują także obrońcy praw człowieka w USA. Organizacja Human Rights First zwróciła się do prezydenta Baracka Obamy o nakłonienie Musaveniego", by tej ustawy nie podpisywał.

Murzyni coraz bardziej cywilizowani
Zgłoś
Kierowca_Autobusu 2013-12-21, 13:33 42
Najpierw Angola delegalizuje islam i burzy meczety, teraz Uganda zamyka homosiów. A Europa?? Boje się, że za pare lat to my będziemy emigrować do nich bo u nas już będą kalifaty albo komuny gejowskie.
Zgłoś
sbsk 2013-12-21, 14:00 21
Ale uwzględnili zasadę, że raz w dupę to nie pedał
Zgłoś
Le_Kloszard 2013-12-21, 14:10 5
Są jakieś wiarygodne źródła, czy to jest kolejna ściema?
Zgłoś
kemcia 2013-12-21, 17:04
Pewnie fejk, ale jeśli to prawda, to ze smutkiem muszę przyznać że jesteśmy 100 lat za murzynami
Zgłoś
s................9 2013-12-21, 22:23 3
@Kierowca_Autobusu

Nie zdelegalizowali zadnego islamu, teraz bedziecie powtarzac przez 100 lat nieprawdziwa informacje? Nie wszystko co wysra internet to prawda objawiona.
Zgłoś
Catacombe 2013-12-22, 1:01
Bez źródla, zakładam że taka sama ściema jak z tą Angola. Ktoś napisze byle co a wy łykacie to jak pelikany

"Obserwowana z bezpiecznej odległości, eksplozja nuklearna jest jednym z najpiękniejszych widoków jakie może zobaczyć człowiek"
Zgłoś
Peter-Norivotset 2013-12-22, 13:36 16
up
to jest prawdziwa informacja
co ich obchodzi to, kto sobie co wsadza? Mimo, iż nie lubie pedałów to nie chce ich zamykać w więzieniach. Powiedzcie tak serio co Wam przeszkadzają pedały? Poza tym jak robia popierdolone manifestacje to co Wam przeszkadzaja?
tak nazwijcie mnie pedalem xD

Wszystkie zamieszczone przeze mnie komentarze to tylko i wyłącznie satyra. Nie mają nic wspólnego z moimi poglądami.
Zgłoś
nowynick 2013-12-23, 9:25 18
grzechu5444 napisał/a:

up
to jest prawdziwa informacja
co ich obchodzi to, kto sobie co wsadza? Mimo, iż nie lubie pedałów to nie chce ich zamykać w więzieniach. Powiedzcie tak serio co Wam przeszkadzają pedały? Poza tym jak robia popierdolone manifestacje to co Wam przeszkadzaja?
tak nazwijcie mnie pedalem xD

ty nie dość, że masz wyraźnie ochotę w pupę to jeszcze lubisz być poniewierany zboczku?
Zgłoś
kasztanek 2013-12-23, 13:15 1
Polska 100 lat za murzynami!
Zgłoś
A................Q 2013-12-23, 13:16 1
No i prawidłowo
Zgłoś
Catacombe 2013-12-23, 13:16 6
grzechu dobrze napisał, nikogo nie powinno obchodzić co sie dzieje jak światła zgasną (o ile któraś strona nie działa pod przymusem). A tak pozatym to źródło, bo taki tekst to sam moge napisać

"Obserwowana z bezpiecznej odległości, eksplozja nuklearna jest jednym z najpiękniejszych widoków jakie może zobaczyć człowiek"
Zgłoś
qwertyuiop12 2013-12-23, 13:19 6
Mi żadnej krzywdy nie robią więc jakoś mało mnie obchodzą. Na szczęście na co dzień ich nie spotykam i myślę że wy również więc nie po co ta pokazówa jak to nienawidzicie ich i tak dalej. Zrobili wam coś złego? ja nie mam z nimi styczności, nie widuje ich w ogóle, więc niech sobie żyją, co mnie obchodzi co ze sobą robią. Stawia się ich na równi z zabójcami? Przesada.
Zgłoś
kanapkasmalec 2013-12-23, 13:31 2
do gazu z pedałami kurwa! chlopak dziewczyna normalna rodzina!
Zgłoś
rockface123 2013-12-23, 13:46
wszystkie pedały na Madagaskar jak się nie rozmnożą to wyginą i problem z głowy.

Ślepota żywi świata szaleństwa
Krusząca się wiara, nie ma wątpliwości
Religia i nauka walczą w nowym rodzaju wojny
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów