📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Na kursie też się tak bawiliśmy, zajebiście to wygląda na żywo, jak pół lasu się kładzie na raz.
Tam kula, lecąc, z dala grozi, szumi, wyje,
Ryczy, jak byk przed bitwą, miota się, grunt ryje; —
Już dopadła; jak boa śród kolumn się zwija,
Pali piersią, rwie zębem, oddechem zabija.
Najstraszniejszej nie widać, lecz słychać po dźwięku,
Po waleniu się trupów, po ranionych jęku:
Gdy kolumnę od końca do końca przewierci,
Jak gdyby środkiem wojska przeszedł anioł śmierci.
Ryczy, jak byk przed bitwą, miota się, grunt ryje; —
Już dopadła; jak boa śród kolumn się zwija,
Pali piersią, rwie zębem, oddechem zabija.
Najstraszniejszej nie widać, lecz słychać po dźwięku,
Po waleniu się trupów, po ranionych jęku:
Gdy kolumnę od końca do końca przewierci,
Jak gdyby środkiem wojska przeszedł anioł śmierci.
a co to ma do madrej pracy.... i tak musial kazde to drzewo podciac do polowy... wiec zbytnio ciezszej pracy by nie mial jakby drugie tyle pilowal... bardziej sie popisac chcial
Argeusz napisał/a:
Na kursie też się tak bawiliśmy, zajebiście to wygląda na żywo, jak pół lasu się kładzie na raz.
Chyba na kursie idiotów. Co za piwniczne bzdury.
Drzew się nie łamie tylko ścina nie bez powodu - ułamane drzewo przeważnie pęka wzdłuż więc z 5-10 metrowego drzewa połowa się nie nadaje na deski. Więc metoda może efektowna ale nie efektywna
Ladnei wyglada ale przynajmniej z polowa drewna zostala po prostu zmarnowana. Na miejscu lesniczego scignalbym firme ktora scianala w ten sposob drzewa o pieniazki ktorych nie bedzie z powodu glupoty pana tzw lesnika. Przy tak gestym ulesieniu gdzie widac ze to sadzonka pod sciecie to co odwalil ten pan p prostu wola o pomste do nieba...
* mialo byc glupoty pana drwala
piotrekt1976 napisał/a:
Ladnei wyglada ale przynajmniej z polowa drewna zostala po prostu zmarnowana. Na miejscu lesniczego scignalbym firme ktora scianala w ten sposob drzewa o pieniazki ktorych nie bedzie z powodu glupoty pana tzw lesnika. Przy tak gestym ulesieniu gdzie widac ze to sadzonka pod sciecie to co odwalil ten pan p prostu wola o pomste do nieba...
Nic nie zostało zmarnowane. Przy drzewach tej grubości praktycznie nic nie idzie "na deski" tylko 100 % trafia do przerobu na "papier" lub płyty wiórowe. Czyli jest mielone.
A nawet przy grubych drzewach można tak podciąć że żadne z drzew się nie rozłupie.
Jenak nikt tak nie robi bo BHP i strasznie trudno taką hałdę drzew okrzesać i pociąć na równe wałki.
*) tak jestem ekspertem, mam kurs drwala mot.
@Takafura To odwal taka akcje w polskim lesie/ europie a pozniej nagraj reakcje lesniczego... Szybko dostanisz wilczy bilet jak odpierdolisz cos takiego,,,
A na końcu przygniotło rodzinę grzybiarzy.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów