18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:17
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 0:14
🔥 Co za ksenofil...😁 - teraz popularne
Smutas 2015-03-18, 5:14 30
Nasi dziadkowie podobnie się jarali oglądając ostrzenie ołówka w temperówce.
Zgłoś
ganji 2015-03-18, 6:15 4
500 zł
Zgłoś
Insaner 2015-03-18, 7:07
O kurcze, jak to działa? Widziałem już drukarki 3d, ale takiej technologii jeszcze nie. Gdzieś jest jakaś wiązka lasera, czy co ?
Zgłoś
ala963 2015-03-18, 7:24 2
Tak, najpewniej co najmniej dwa lasery, w miejscu skupienia wiązki utwardza się żywica, jak np w klejach do tipsów, UV, te sprawy...

~Nie daję piw Ratoshiemu
Zgłoś
szybki_czopek 2015-03-18, 7:29 4
Jeżeli lasery a nie projekcja światła urządzeniem typu projektor to to mysi ich być więcej. Laser z uwagi na mały punkt drukuje stosunkowo długo w żywicy światłoutwardzalnej. Przy dobrym projektorze to jakieś 2-3-4 sekundy na warstwę(wideo to timelapse, to by się zgadzało). Koszt samej żywicy to zdaje się ok 300zł za litr.
Sama drukarka bardzo ładna, ale to musi być w jakiejś komorze chroniącej przed UV bo cała ta fikuśna misa by zastygła od światła dziennego
jestę ekpertę?
Zgłoś
hudziel 2015-03-18, 13:29
Cytat:

Ciekawe, ile wydrukowanie takiej rzeczy może kosztować

Trochę mniej niż oryginał.

Chcę zostać księdzem jak mój ojciec.
Zgłoś
Dymekx 2015-03-18, 16:04
czary... na stos!
Zgłoś
Heathen 2015-03-18, 18:57
6minut a pewnie ma z 5cm wysokosci...super technologia w sam raz na ISS, by sobie drukowali plastikowe pierdoły.
Za 10-20lat jak to udoskonalą to ok.
Zgłoś
Jab7kO 2015-03-19, 0:17
Ularis napisał/a:

Ciekawe, ile wydrukowanie takiej rzeczy może kosztować

Z pisiąt groszy co najmniej.
Zgłoś
g................6 2015-03-19, 0:51
Ja tylko od siebie dodam jedno: en.wikipedia.org/wiki/List_of_3D_printed_weapons_and_parts

Kupujcie drukarki, póki legalne w Związku Europejskim. Zdecydowanie najłatwiejszy środek do produkcji narzędzi do obrony miru domowego i życia.
Zgłoś
Tomikchomik1 2015-03-19, 1:44
Ciekawe czy można tym wydrukować dziewczyną....
Zgłoś
robur69 2015-03-19, 1:55
no i sobie zamowilem 3doodlera...
Zgłoś
qwachu 2015-03-19, 10:23
@ginx2666: Kolejny co nie zna się, a pierdoli.

Chcesz robić in-house broń? To kup sobie TOKARKĘ, a nie drukarkę 3D. Inna sprawa z dokładnością wykonania i jakością materiałów. Ja bym bał się strzelać z takiej konstrukcji i nie brałbym jej nawet do łap, żeby nagle coś nie wyjebało.

Durne pismaki napiszą bzdurę, a potem większe debile chodzą i rozpowiadają jak to na drukarkach robi się broń i już każdy będzie latał z plastikowym pistoletem.. Chyba kurwa makietą na kulki z farbą albo ASG jakimś.

Pomijając już to, że taniej i wygodniej jest od jakiegoś ruska zakupić klamkę czy kałacha, niż inwestować w drukarkę i materiały do wydruku, a potem siedzieć, kmobinować i pasować elementy na modelu.
Zgłoś
pirek 2015-03-19, 10:40
przyda im się ta maszynka jak muslimy rozpierdolą tą ich wieże
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów