Co za pierdolenie... Z perspektywy czasu już wolałbym szprechać po niemiecku, ale mieć normalne państwo z szansą na rozwój, perspektywami na życie i godziwymi zarobkami niż rzucać granatami żeby wywalczyć sobie takie bagno jakie obecnie występuje w tym kraju. Mój dziadek był żołnierzem podczas Kampanii Wrześniowej, a później działał w AK i co wywalczył ? Stracił zdrowie, nerwy, nie raz ryzykował życiem żeby jego wnuczek teraz nie mógł pracy znaleźć albo był zatrudniony na chujowej umowie zlecenie za pensję, która znika w dniu wpłynięcia na konto. Walczył o wolny kraj, a wywalczył złodziejski rząd i chujowe społeczeństwo.
No tak jak by teraz była 2 wojna światowa to co drugi podpisał by
Volksliste.Polska kraj piękny i z wieką kulturą regionalną,a że jest jak jest to tylko dlatego że sobie na to pozwalamy.Nie myl ojczyzny z elitą rządzącą.
W razie wojny czy czegoś podobnego po prostu bym sobie wyjechał na inne terytorium, które oferowało by bezpieczeństwo i jako takie warunki do życia.
"Szprechać" po obcemu umiem, a w razie czego mogę się spokojnie nauczyć bo to mi łatwo przychodzi.
Ale jak ktoś chce ginąć za kraj to proszę bardzo.
Ja jakoś nigdy szacunku do bohaterów wojennych nie czułem gdy mówiono jak umierali za kraj.
Czuję szacunek do wszystkich żołnierzy ponieważ walczą o swoje przekonania i to w co wierzą.
Ale za kraj? ;p
Kuriki.
Sadistik pe el ;*
( ͜。 ͡ʖ ͜。)
Krzyżacy by sobie świetnie poradzili władaniem tymi terenami lecz niestety wyszło jak wyszło
no rzeczywiście.Polscy żołnierze walczący w Afganistanie lub w Iraku walczą o przekonania i o to w co wierzą...
Równie dobrze mogą walczyć za kasę czy dla przyjemności jak i dla jakiegoś wielkiego mitycznego wyższego celu.
I w tym wypadku to właśnie będą ich przekonania, to co ich napędza.
I odwagi też im odmówić nie można...
Kuriki.
Sadistik pe el ;*
( ͜。 ͡ʖ ͜。)
@up
Dobrze powiedziane. Ja w razie wojny wywiózłbym rodzinę w bezpieczne miejsce a potem poważnie się zastanowił czy zostało w moim kraju coś, o co warto walczyć. Politycy złodzieje, system chujowy, zarobki chujowe, ceny wysokie, nic nie jest takie jak być powinno, niepodległości nie mamy już od dawna, więc czego tu bronić? O co walczyć? Jedyne co w naszym kraju piękne i z czego możemy być dumni, to jego historia.
Jeśli tak będziesz bronił Ojczyzny, to po następnej wojnie już nawet z naszej historii nie będziemy mogli być dumni.
No skoro kasa to wiara i przekonanie to się z Tobą zgodzę.Wydawało Mi się, że mówimy o wierze w wolność,w słuszność sprawy.Przekonanie że walczymy dla dobra nas wszystkich,za wolność,a nie walka dla korporacji która chce dossać się do ropy.No ale schodzimy z tematu.Każdy może mieć swoje zdanie,więc Twoje szanuje aczkolwiek się z nim nie zgadzam
Ktos te kurwy wybiera od 22 lat, nie?
No wybiera, a nawet potem pozwala im rządzić i jebać zwykłego człowieka.Taki cytat tutaj w sam raz pasuje
Tak się zastanawiam... Może halucynacje były by środkiem zastępczym? Jak by tak wszyscy ludzie na raz się zaćpali to by było coś ;p
Matko off top się robi
Kuriki.
Sadistik pe el ;*
( ͜。 ͡ʖ ͜。)
Z nosa cieknie, oczy łzawią,
już się chłopcy w to nie bawią.
Ryj obity, dupa cała,
To skinheadzi wpier******
Dla Antify, kupy szczyli
@up
Dobrze powiedziane. Ja w razie wojny wywiózłbym rodzinę w bezpieczne miejsce a potem poważnie się zastanowił czy zostało w moim kraju coś, o co warto walczyć. Politycy złodzieje, system chujowy, zarobki chujowe, ceny wysokie, nic nie jest takie jak być powinno, niepodległości nie mamy już od dawna, więc czego tu bronić? O co walczyć? Jedyne co w naszym kraju piękne i z czego możemy być dumni, to jego historia.
kobiety mój drogi, kobiety
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów